A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

SPORTKÖRKÉP: DEVM ZIRC KÉZILABDA CSOPORT


A zirci kézilabdás csoport a járványhelyzet tavaszi időszakában kültéren, a rekortán pályán tartott edzéseket, majd augusztus utolsó hetében magas részvételi aránnyal megtartották az edzőtáborukat.


– Nem jellemző a lemorzsolódás a csoportban, a szeptemberi toborzó is jól sikerült, harminc új növendék csatlakozott, akik közül egyetlen gyermeket sem vesztettünk el – mondta el érdeklődésünkre Somogyi Tünde csoportvezető-edző. Ugyanakkor hozzátette, a járvány második hulláma felborította az életüket, a szülők véleményének a figyelembevételével úgy döntöttek, hogy elővigyázatosságból, az egészséget szem előtt tartva visszalépnek a bajnokság őszi szezonjától. Az edzések viszont folyamatosan zajlottak a tornateremben az általános iskola és fenntartója engedélyével. A eddig háromtagú edzői csapathoz szeptemberben csatlakozott Borsos-Rottenbücher Anita. Annál is inkább szükség volt erre, mert már mintegy kilencven növendékkel foglalkoznak Zircen. Az elhivatottságot pedig mi sem bizonyítja jobban, minthogy edzőik közül többen is képzik magukat. Januárban folytatódott a felkészülés az edzésekkel, a tavaly életre hívott „Zirc Kupa” kézilabda-versenyt azonban sajnos nem tudták megtartani. A bajnokságban való indulást most már vállalják, hétvégén kezdetét veszi a versengés. Az U8-tól az U13-ig minden korosztályban indítanak csapatot, olyan korcsoportban is megméretik magukat, ahol eddig nem.

A csoportvezető-edző végül örömét fejezi ki, hogy egyre több zirci gyermek élvezi a játék és a kézilabdasportág örömeit.

Jól sikerült, sok gyermek részvételével valósult meg a zirci kézisek nyári edzőtábora


Kelemen Gábor