A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

SPORTKÖRKÉP: BALATON VÍZILABDA KLUB


A tavaszi „karantént” követően június elsejével indult újra az élet a balatonfűzfői székhelyű Balaton Vízilabda Klub háza táján, azóta a járványügyi szabályok betartásával folyamatosan edzenek, csak az uszoda év végi felújítása miatt szünetelt rövid ideig az edzésprogram.


Erről Kerekes Csongor klubelnök beszélt. A vízilabda-egyesület zirci jelenléte korlátozott volt az elmúlt évben a Tanuszoda járványhelyzet miatti zárvatartása okán, ami jelenleg is tart. Voltak olyan szülők, akik felvállalták, hogy elviszik gyermeküket edzeni Fűzfőre. Szeptemberben toborzót hirdettek városunkban is, melyre volt érdeklődés, de a helyi edzések hiányában ennek eredményét nem lehet értékelni. A több zirci játékost is soraiban tudó Balaton Vízilabda Klub csapatai szokásukhoz híven szépen szerepelnek a jelenleg is folyó bajnokságokban – érdekeltek a dunántúli és az országos mezőnyben is –, a korosztályos fiúcsapatok többsége bejutott a felsőházi rájátszásba, és már két lánycsapatot is tudtak indítani a pontvadászatokban.

A klubelnök kiemeli számunkra, hogy három olyan játékos is bekerült a válogatott keretbe, akik Zircen kezdték el a vízilabdát, közülük ketten zirciek is: a korábban városunkban „Év Sportolója” díjazásban is részesülő Maser Márk az U15-ös válogatott tagja, és esélyes arra, hogy bekerüljön a nyári Európa-bajnokságon résztvevő magyar csapatba. A szintén zirci Finta Zsuzsanna a 2007-es korosztályban vált tagjává a válogatott keretnek.

Finta Zsuzsanna (sötét sapkában) Zircen kezdte el a vízilabdát, most bekerült a korosztályos válogatott keretbe


Kelemen Gábor