A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

SPORTKÖRKÉP: ACÉL-VAKOND KERÉKPÁROS SPORTEGYESÜLET


– A koronavírus-járvány ellenére is eredményes évet zártunk, hiszen 110 rajtból negyvenszer dobogós helyen végeztünk – tekint vissza az elmúlt esztendőre Galaczi Miklós, a tavaly alakult Acél-Vakond Kerékpáros Sportegyesület csapatkapitánya.


A legjobb eredményeik között említi a zirci Bittmann Panna összetett II. helyét az Amatőr Kerékpáros Szövetség (AKESZ) által rendezett sorozatból, ahol csapatban ugyanilyen szép eredményt értek el. A magas színvonalú Tour de Zalakaroson Szöllőssy Eszter abszolút női I. lett 60 kilométeren. Itt az egyesület felnőtt tagjai (Dombi Gábor, Hegyi Pál, Szakács Krisztián, Vikartovszky János, Galaczi Miklós) a csapat-időfutamban újoncként középmezőnyben végeztek. Eszter az országúti Országos Bajnokság mezőny, illetve időfutam ágában is II. helyen végzett. Szintén az OB-n Orosz Lili mezőnyben III., időfutamban IV. helyezést ért el, XCO Magyar Kupa összetettben III. lett. Kiss Kata Emma az XCO OB-n a dobogó második, Magyar Kupa összetettben a harmadik fokára állhatott fel. A Balaton Úszó Iskola időfutam-versenyén korosztályában Balogh Zsombor és Dombi Gábor I., Galaczi Miklós III. helyen ért célba. Örülnek a szép eredményeknek, de a csapatkapitány hangsúlyozza, a tavalyi év inkább arról szólt, hogy megtanítsák a fiatalokat versenyzőnek lenni. Az idei év elejére tervezett külföldi edzőtáboruk a vírus miatt elmaradt.

Van öt új igazolásuk, és ami nagyon fontos az utánpótlás szempontjából, hogy 6-7 éves gyerekekről van szó, rájuk kiemelt figyelmet fordítanak majd.

A tavaly alakult Acél-Vakond Kerékpáros Sportegyesület eredményes évet hagyott maga mögött


Kelemen Gábor