A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Sporteredményekben is jeleskedik a III. Béla Gimnázium


Nagy Tibor és Ducza Árpád testnevelők rendkívül lelkes szakmai munkáját a városunkban év elején beinduló kézilabda-foglalkozásokról készült riportjainkban már megismerhettük. De most lássuk, hogyan sepernek a saját házuk táján!


A III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2015–2016-os tanévének sporteredményei alapján elmondható, hogy igen jól. Persze mindig kettőn áll a vásár, a felkészítés mellett a tanítványok is kellettek a kiváló teljesítményekhez.


A diákolimpia megyei döntőjében az V-VI. korcsoportosoknál a kosárlabda- és a röplabda fiúcsapat egyaránt harmadik helyezést ért el, míg a lány kosarasok a szintén előkelő ötödik helyezést szerezték meg.

Kiváló röplabdacsapata van a giminek, dobogós helyen végeztek a megyei döntőn


Maradunk a labdasportoknál, hiszen kézilabdában és labdarúgásban is jó a zirci gimnázium, sőt a csapatsportágak közül a legjobb eredmény itt született. Az V-VI. korcsoportos fiú kézilabdacsapat második, a lánycsapat ötödik helyen zárta a küzdelmeket a megyei diákolimpia döntőjében. A fiú labdarúgócsapat a „Fair Play Cup” elnevezésű versenyen a második helyet szerezte meg.


Atlétika 1500 méteres síkfutásban, szintén a megyei döntőben Mosonyi Anasztázia és Simon Gergő második helyezést ért el, Komenda Bence negyedik lett korcsoportjában. A versenyszám 3000 méteres távján Sümegi Bán Sámuel a dobogó második fokára állhatott fel. Súlylökésben is van egy ezüstérme a zirci iskolának, a hatodik korcsoportban Kovács Lukácsnak volt a második legnagyobb dobása.

A remekül teljesítő atléták közül négyen: Mosonyi Anasztázia, Simon Gergő, Komenda Bence, Kovács Lukács


Országos eredménnyel is büszkélkedhet a gimnázium, bár hozzá kell tenni, Panyi Kinga érdemei inkább nevelőegyesülete, az MTTSZ Területi Klubhoz fűződnek. A sportlövő harmadik helyen végzett a diákolimpia országos döntőjében.

A ballagó diáklány sok szép, iskolája, klubja és a város hírnevét öregbítő eredményt tudhat maga mögött, további pályafutásához pedig nagyon sok sikert kívánunk!

Fotók: Gimnázium

Cikk: Kelemen Gábor