A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Soha nem volt még ekkora tétje a közelgő választásnak

A június 9-én esedékes Európai Parlamenti Választások legfőbb tétje, hogy ne hagyjuk magunkat belekényszeríteni egy olyan háborúba, amihez voltaképpen semmi közünk nincsen.


Ezt dr. Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke hangsúlyozta a Zircen megtartott választási fórumon, melynek a Zirci Ciszterci Apátság Gobelin-terme adott otthont.


Házelnök úr Zircre érkezését követően Ottó Péter polgármester, dr. Kovács Zoltán, térségünk országgyűlési képviselője és Polgárdy Imre, a Veszprém Vármegyei Önkormányzat elnökének kíséretében megtekintette az apátság elmúlt években megvalósult fejlesztéseit. A felújított Vörös-tornyot és a Királyszobát Huszár Lőrinc plébános atya vezetésével, majd az OSzK Ciszterci Műemlékkönyvtárt Németh Gábor könyvtárigazgató tárlatvezetése mellett.

Polgárdy Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke, Huszár Lőrinc plébános, Ottó Péter polgármester, dr. Kövér László házelnök és dr. Kovács Zoltán, térségünk országgyűlési képviselője Zirc tetejében, a Vörös-toronyban

A választási fórumon megjelenteket dr. Kovács Zoltán, térségünk országgyűlési képviselője köszöntötte, és röviden bemutatta a Fidesz-KDNP önkormányzati választáson induló jelöltjeit.


Ottó Péter polgármester köszöntőjében elmondta, hogy tíz évvel ezelőtt, a Zirci Országzászló Alapítvány meghívására már tett egy hivatalos látogatást városunkban dr. Kövér László házelnök úr és egy tartalmas előadást tartott Zrínyi Miklós halálának 350. évfordulója alkalmából. A városvezető nem véletlenül hozta fel példának a hős hazafit, hiszen fontosnak tartja, hogy

az Európai Parlamentben olyan képviselőink legyenek, akik Zrínyihez hasonlóan csak a hazának tartoznak szolgálattal, s kizárólag Magyarország érdekét kívánják képviselni.

Beszélt nagy múltra visszatekintő településünk folyamatos változásáról, fejlődéséről, gazdag történelmi és kulturális értékeinkről, melyek megőrzését és átörökítését kiemelt feladatnak nevezte.


Emlékeztetett a 2020 tavaszán elfogadott gazdasági programra, melynek zárszavában – a járványhelyzet jelentette kihívásokat is figyelembe véve – városunk működőképességének megőrzését fogalmazta meg elsődleges célként, amit sikerült messze túlteljesíteni. A több mint négymilliárd forintnyi megvalósult közcélú beruházás mutatja, hogy a rendkívüli kihívások ellenére, újabb jelentős előrelépés történt Zircen az elmúlt időszakban.


Úgy látja, hogy

a Fidesz-KDNP önkormányzati választáson induló jelöltjei minden szempontból minőségi képviseletre alkalmas közösséget alkotnak, akik megfelelő felkészültséggel és komoly tapasztalattal a birtokukban, az önkormányzati igazgatás minden területén tudják szolgálni a város lakóit és Zirc város jövőjét.

Ottó Péter polgármester, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje is köszöntötte a választási fórumon egybegyűlteket

Dr. Kövér László mindenekelőtt Ottó Péter polgármester lokálpatriotizmusát dicsérte,

amely, mint mondta, már önmagában is alkalmassá teszi őt a település vezetésére, és akkor még nem beszéltünk azokról az eredményekről, amiket az elmúlt ciklusokban elért az irányításával Zirc városa.


A Magyar Országgyűlés elnöke felidézte, hogy húsz évvel ezelőtt csatlakozott hazánk az Európai Unióhoz, és azóta a Fidesz-KDNP minden Európai Parlamenti Választást megnyert, ráadásul jelentős fölénnyel.

Egyiknek sem volt azonban igazán tétje, ellentétben a mostanival, amikor a háború és a béke között kell választanunk.


Hangsúlyozta, hogy Magyarország mindig is kiállt a saját érdekei mellett Brüsszelben, és az alaptörvényre is hivatkozva kifejtette, ezután sem fognak lemondani a szuverenitásunk „egyetlen morzsájáról” sem, hiszen csak az állami hatásköreink gyakorlásának egy részét engedtük át az Európai Unió intézményeinek, annak érdekében, hogy együtt hatékonyabban tudjunk előrelépni a közösen kitűzött irányokba.


Kiemelte, hogy

az elmúlt több mint tíz évben jelentős fejlődésen ment keresztül hazánk, és ez nemcsak a kormány teljesítménye, a sikertörténetből mindenki kivette a részét, azok a polgárok is, akik nem az ő politikájukat támogatják.

Példaként említette a gazdaság számokkal is jól mérhető fellendülését, a családtámogatási rendszert, a nemzetpolitikát, a közbiztonság érzékelhető javulását.

Soha nem volt még ekkora tétje az Európai Parlamenti Választásoknak – dr. Kövér László házelnök előadása Zircen

Dr. Kövér László arra biztatott, hogy

menjünk el június 9-én szavazni, hiszen a jelenlétünkkel nemet mondhatunk a háborúra, az illegális migrációra és gyermekeink védelmében a genderre is.


Hozzátette, hogy az önkormányzati választásoknak is megvan a maga tétje, hiszen fontos, hogy olyan vezetőket válasszunk, akik a kormányzatban együttműködő partnert látnak, és a közös erőfeszítések eredményeképpen segítik a település további fejlődését az ott lakók igényeit szem előtt tartva.


Kelemen Gábor