A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Sikeres szezon után felkészültek a bajnoki rajtra


A hétvégén rajtol a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 2022–2023-as szezonja. Kottyán Károlyt, a Football Club Zirc Sportegyesület elnökét kérdeztük a célkitűzésről és az előző, kiemelkedő eredménnyel záruló bajnokságot is értékelte a klubvezető.


– Mindenképpen elégedett vagyok az elmúlt szezonnal, hiszen a felnőtt csapatunk nagyszerű évet zárt, újoncként a hatodik helyen végeztünk és minden korosztályunk szépen szerepelt a bajnokságban

– tekint vissza az elmúlt idényre Kottyán Károly klubelnök. Az első csapat kapcsán megjegyzi, hogy lehetett volna akár jobb is a helyezés, hiszen voltak nyerhető meccseik, ugyanakkor hangsúlyozza, hogy minden csapattal sikerült felvenniük a versenyt.

Nemcsak a kapuját védte jól, hanem sok gólt is szerzett az FC Zirc az elmúlt bajnokságban – Kottyán Károly klubelnök egy újonnan beszerzett sporteszköz előtt

Az utánpótláscsapatokra is kitért a vezető, amelyek követték a felnőttek jó példáját:

az U19-es csapat ötödik helyen zárt, mindössze két ponttal lemaradva a dobogóról, és a szó szoros értelmében utánpótlásként szolgáltak, több fiatalt sikerült beépíteniük a felnőttek sorába. Az U16-os csapat a harmadik helyet szerezte meg, de a végsőkig kérdéses volt, hogy milyen fényű érem csillan majd a serdülők nyakában. Az U14-es korosztály veretlenül lett bajnok, zsákszámra termelve a gólokat. Az U13-as korosztály tornarendszerben versenyzett, értékelés itt nem történt, de minden mérkőzés győzelemmel végződött számukra a hazai rendezésű versenyen.


A futsal bajnokságokban is eredményesen szerepeltek az FC Zirc fiataljai, több érmet zsebeltek be: az U17-esek és az U13-asok második, az U15-ösök harmadik helyen végeztek, és az U20-as, illetve az U11-es csapat is a dobogó közelében zárta a kispályás küzdelmeket.

Az U14-es csapat veretlenül ünnepelhetett bajnoki címet Mátyás Richárd edző vezetésével


Fotók: Facebook / FC Zirc


Serlegek és érmek sokasága került kiosztásra a Football Club Zirc Sportegyesület csapatainak

A felnőtt csapat július elején kezdte meg a felkészülést heti három edzéssel és edzőmérkőzésekkel. Kottyán Károly kiemeli, hogy

magas létszámban vettek részt a játékosok a tréningeken, jól sikerült az alapozás, a Magyar Kupa rajtját is győztesen vették, és továbbjutottak a következő fordulóba, ahol Balatonalmádival találkoznak augusztus 31-én.


A játékoskeretben és a szakmai stábban is történtek változások: távozott a csapattól Nagy Márk, Kustán Tamás, Juhász Dominik, Orbán Bálint és Miskei István, érkezett a kapuba Szikszai Áron, a támadósorba Óvári Gyula, illetve visszatért három zirci nevelésű játékos, akik közül Wittmann Richárd és Antal Pál már bemutatkozott korábban a felnőtt csapatban, míg Bódis Erik az NB I-es bajnokságot is megjárt Gyirmót utánpótlásában pallérozódott. Az új szezontól az ifjúsági mellett a felnőtt csapatot is Kottyán Bálint irányítja majd, az U16, U14, U13-as korosztályokkal Komenda Bence foglalkozik a továbbiakban, az U11-et Nagy Krisztián, az U9-et Kovács Áron, az U7-et pedig Komenda Kevin trenírozza – tudtuk meg.


Az első fordulóban, augusztus 21-én, azaz most vasárnap Sümegre látogat az FC Zirc.

A hazai mérkőzéseiket szombaton rendezi csapatunk, ez alól kivétel mindjárt az első zirci találkozó, amelyet a Magyarpolány kérésének eleget téve vasárnapi napon fognak lejátszani. A korosztályos csapatok bajnokságai és a Bozsik Tornák szeptember elején indulnak majd.


Ismételten egy jó középmezőnyű csapatot vár a bajnokságban a klubelnök, de hozzáteszi, ha néhány helyezéssel hátrébb végeznek, akkor sincs tragédia. Fontosnak tartja, hogy egy jó közösséggel vághatnak neki az új szezonnak, melyben egyre több a zirci kötődésű labdarúgó.


Várnak egy TAO-s pályázat eredményére, mely az öltözőépület bejárati ajtójának cseréjét, valamint a műfüves pálya labdafogó hálójának és palánkjának a cseréjét célozza. Sikerült egy újabb fejlesztést megvalósítaniuk: a játékosok általában nem örülnek, ha cserepadra kell ülniük, de annak talán a cserejátékosok is örülnek, hogy lecserélik a pályaszéli elemeket.

Egyelőre a rúgófal mögött kerültek elhelyezésre az új kispadok, de a bajnokságban már felavatják őket


Kelemen Gábor