A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

A segítség nem helyhez kötött és nincs határa

Kimagasló szakmai teljesítményének elismeréseként a „Zirc Egészségügyéért” kitüntetést adományozta az önkormányzat Németh Márta részére.


Németh Márta 1980-ban végzett a Kállai Éva Egészségügyi Szakiskolában, majd egy év múlva felnőtt szakápolói szakképesítést szerzett.


Néhány éves kórházi és rendelőintézeti munkát követően

1989-től kezdett el dolgozni a Zirci Mentálhigiéniás Szakrendelőben, s jelenleg is ugyanitt végzi a hivatását, immár nyugdíjasként.

Németh Márta a „Zirc Egészségügyéért” szakmai kitüntetéssel a Városházán

Az új feladat elnyerése után ismét tanulni kezdett és a következő évben pszichiátriai ápolói és szakgondozói képesítést szerzett. Több mint harminc éve folyamatosan képezi magát a pszichiátriai betegségek gondozási tevékenységével, az egyre korszerűbb gyógyszeres terápiákkal, a változó, fejlődő szakgondozói szemlélet elsajátításával kapcsolatban. Tudását a kollégái is elismerik és tisztelik.


Gondozási munkájában önállóan dolgozik, mindig jól felismerve kompetenciahatárait az orvossal való konzultáció során.

Az új és a régi gondozott páciensekkel is jó a kapcsolata, együttműködő a hozzátartozókkal, a terepmunkán a gondozottak otthonában is feltalálja magát.


Csendes, de határozott, konkrétumokra szorítkozó, ugyanakkor elfogadó, megértő ember. Tudása alapos, korszerű, minden tekintetben tapasztalt, megbízható munkatársa az orvosnak.


Szoros kapcsolatot tart a Zirc környéki egészségügyi és szociális ellátórendszer összes munkatársával: a háziorvosok és asszisztenseik, a kórházi dolgozók is bátran keresik meg a betegek érdekében.

Németh Márta méltatását a javaslattevők részéről dr. Benczik Ágnes Adrienn gyermekorvos ismertette

Mindig ott van, ha valahol segíteni kell, és a betegekkel szemben is rendkívül figyelmes.

Elég néhány szó, ő mindenkire emlékszik, azonnal tudja, hogy kinek és miben kellene segíteni, milyen problémát hogyan lehet megoldani. Talán éppen a tiszteletteljes viselkedése miatt fogadják el könnyebben a segítségét a nehéz, kellemetlen helyzetekben is.


Ha gyalog van, néha bizony sokára ér haza, mert lépten-nyomon megállítják az utcán, segítséget kérnek, biztatást várnak, vagy éppen csak visszajeleznek, mert tudják, hogy mindig számíthatnak rá.


Összeállította: Kelemen Gábor