A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Segítség és áldozat


Ötven rászoruló család vehetett át élelmiszercsomagot a közelgő Húsvét alkalmából a Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezetétől.


Fonott kalács, tojásfesték, csoki nyuszi, tészta töltötte ki többek között a csomagokat, káposztát, burgonyát is vihettek haza a családok, és még egyéb ajándéktárgyak is kerültek a gyerekeknek a kosarakból. Nagyon sok támogató jótékonyságát adta tovább a Művelődési Házba érkező „Nyuszi”: március 28-án 10.00 és 13.00 óra között várták a családokat a vöröskereszt munkatársai, önkéntesei.


Nagy Bálintné unokája kíséretében átveszi az adományt Magyar Lászlóné területi vezetőtől és Csombor Mariann önkéntestől


A helyi és környékbeli vállalkozók támogatása mellett a fővárosi Mikulásgyártól is kaptak felajánlást, melyeket

örömmel nyújtották át az érkezőknek, ezzel is szebbé téve számukra az ünnepet.

Az adományt fogadók között többgyermekes családok voltak, illetve olyan családokra is gondoltak, ahol sérült gyermek vagy szülő található.


Takács Istvánné, a vöröskereszt önkéntese átadja a csomagot Péter Mihályné és kislánya, Péter Katalin részére

(Fotó: Csombor Mariann)


A területi szervezet véradást is szervezett a héten Zircen, és Magyar Lászlóné örömmel újságolja, hogy 51 véradót regisztráltak ezen az alkalmon. Hozzáteszi, a tervszámot húszról negyvenre emelték számukra, s a véradóknak köszönhetően még ezt is sikerült túlteljesíteni.

Az áldozathozatalnak a nagyböjti időszakban, Húsvét ünnepéhez közeledvén jelképes üzenete is van.

Hálájuk jeléül az OVSZ Veszprémi Vérellátóval együtt egy kis csokoládéval, egy nemesvámosi édességgyártó üzemtől kapott gumicukorkákkal és a „Gyűszűkék” Foltvarró Klub által felajánlott kézműves szívecskékkel köszönték meg a véradóknak szívből jövő jócselekedetüket.


A Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete ezúton is köszönetét fejezi ki támogatóinak és a véradóknak, és kívánnak mindenkinek

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Kelemen Gábor