A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Segítenek a problémán, de nem támogatják a migrációt


Lakossági fórumot tartott Zircen a Fidesz-KDNP a közelgő európai parlamenti választásokkal kapcsolatban, melynek szerintük minden eddiginél nagyobb tétje van.


Dr. Kovács Zoltán, térségünk országgyűlési képviselője köszöntötte az érdeklődő állampolgárokat és az előadót, Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkárt. Az előadó kiemelte, hogy a május 26-ai európai parlamenti választásoknak nagy tétje van. A kormányzó párt célul tűzte ki, hogy megállítsa a bevándorlást, ezt pedig úgy szeretnék elérni, hogy olyan képviselőket küldenek az Európai Unióba, akik megvédik azt a kultúrát, amiben ma is élünk. Hozzátette azt is, hogy az Európai Unió intézményeinek a jelenlegi vezetői bevándorláspárti álláspontot foglalnak el.


Dr. Kovács Zoltán, térségünk országgyűlési képviselője és Kovács Zoltán államtitkár, a fórum előadója


Az előadó a Századvég felméréseire hivatkozva elmondta, hogy az európai emberek számára ma a legnagyobb problémát és kihívást a migráció, s ennek következményei jelentik. Különösen igaz ez azokra az országokra, ahol terrorista cselekmények történtek. A bűnügyi statisztikák jelentősen romlottak azokban az országokban, ahol a migráció komoly gondot jelent. Kovács Zoltán úgy véli, a bevándorlással a közbiztonság veszélyben van és az európai identitás megtartása forog kockán, mert a bevándorlók más vallást, világnézetet képviselnek.


Beszélt arról is, hogy Magyarország megoldási javaslatot is letett az Európai Unió asztalára, e szerint aktívan fel kell lépni a migráció ellen és minden olyan biztonsági intézkedést bevezetni, amire mód van. A kerítés megépítése a határon azt jelentette, hogy a napi jelentések szerint nincs illegális határátlépés, illetve az erre irányuló kísérleteket is sikerült megakadályozni. Fontosnak tartják egyúttal, hogy odavigyék a segítséget, ahol a probléma gyökeredzik, így létrehozták a „Hungary helps”, azaz a „Magyarország segít” programot.

Kelemen Gábor