A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Sebesség, ügyesség, tehetség


Második alkalommal került megrendezésre a Zirc Kerékpár Gyermek Mountain Bike Kupa a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Köztársaság utcai épületének udvarán.


A rendezvény az időjárási körülmények miatt a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is a második időpontban valósult meg. A „hegyi bringás” ifjúság versenyzési lehetőségének biztosításán túl a szervezők célul tűzték ki a tehetségek felfedezését, későbbi komolyabb szinten történő versenyzésének elősegítését, támogatását, melyre idén még nagyobb hangsúly helyeződött.


Indulásra készen az Újonc „A” fiúk közül hárman, balról: Ottó Csaba, Répás Bence Gábor, Budai Bálint


A versenyen öt korosztályban kereken ötvenen indultak, s valamennyien célba is értek. Változó távokban a stopperrel és az iskola udvarán kialakított akadálypályával küzdöttek a résztvevők. Varga János főszervező szakkommentálása ezúttal sem maradhatott el, a zene dübörgésére talán egy fokkal jobban lehetett tekerni a pedált, a pálya szélén pedig a szülők mellett összeverbuválódott gyermeksereg biztatta a nyeregbe pattanó diáktársakat.


Kárai Csenge a célegyenesben. A kislány másodszor is próbára tette tudását a versenyen


Ábrahám Csaba ügyesen bújt ki a kerekekkel a kerékgumik közül


Varga János szakkommentálása kísérte a futamokat. A képen Kugler Áron versenyez


Répás Kata, az Újonc „A” kategória versenyzője a pálya első egyenesében


Minden célba érkezőt csoki és ásványvíz várt az általános iskola szülői munkaközösségének jóvoltából, majd következhetett az eredményhirdetés, melyen valamennyi résztvevő elismerő oklevelet és egy kis souvenirt vehetett át, az első három helyezett érem- és oklevéldíjazásban részesült, s különdíjak is kiosztásra kerültek a rendezvény támogatóinak köszönhetően.


Eredmények: Újonc „C” Fiú: 1. Kanavosz Christopher, 2. Kovács Ádám, 3. Bertalan Vendel. Újonc „B” Fiú: 1. Csillag Bertalan, 2. Csillag Benedek, 3. Varga Szabolcs. Lány: 1. Hunyadvári Vivien Anna, 2. Szemmelveisz Dalma, 3. Répás Zsófia. Újonc „A” Fiú: 1. Fleisz Patrik Bence, 2. Orvos-Nagy Márton, 3. Vajda Marcell. Lány: 1. Répás Kata. Gyermek Fiú: 1. Móri Ádám. Lány: 1. Rottenbücher Ramóna. Serdülő Fiú: 1. Wágenhoffer-Koós Raul.

A fiúk legifjabb korosztálya a dobogón, balról: Bertalan Vendel, Kanavosz Christopher, Kovács Ádám

A lányoknál Újonc „B” kategóriában volt a legtöbb induló. Képünkön a kategória helyezettjei, balról: Répás Zsófia, Hunyadvári Vivien Anna, Szemmelveisz Dalma


Az idei évben is egy-egy kupát vehetett át a verseny abszolút elsője, azaz legjobb időeredményt produkáló versenyzője. Ezt a díjat a lányoknál Hunyadvári Vivien Anna, a fiúknál Móri Ádám érdemelte ki. A verseny két legtehetségesebb versenyzőjének Szemmelveisz Dalmát és Orvos-Nagy Mártont választották a szakértők, akiket a Bagolyvár Fogadó, illetve a Peti Falatozó egyéves tagsági díjjal támogat a közelmúltban megalakuló, éppen a tehetséggondozást céljául kitűző Zirc Kerékpár Sportegyesületben. Az erről tanúskodó oklevelek is átadásra kerültek és az egyesület dresszét is megkapják a gyerekek.

A verseny abszolút első helyezettjei: Hunyadvári Vivien Anna és Móri Ádám

A tehetséggondozást a Zirc Kerékpár Sportegyesület hivatott képviselni, helyi vendéglátó-ipari egységek pedig támogatták azt. A felfedezettek: Szemmelveisz Dalma és Orvos-Nagy Márton


A díjakat Ottó Péter polgármester és Bácsiné Nyiri Éva, a rendezvénynek helyet biztosító Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola igazgató-helyettese adta át. A szervezők ezúton is köszönetüket fejezik ki a rendezvény együttműködő partnereinek és támogatóinak, illetve valamennyi önkéntesnek, aki hozzájárult a verseny eredményes lebonyolításához. A rendezvény kísérőprogramjaként Orsós Károly őrnagy a Veszprémi Rendőrkapitányság részéről kerékpár-regisztrációt végzett, és belépési lehetőség is volt a Zirc Kerékpár Sportegyesületbe, amely lehetőség természetesen továbbra is fennáll.


Ottó Péter polgármester átadja a díjat Csillag Bertalannak, az Újonc „B” Fiú kategória győztesének


Bácsiné Nyiri Éva igazgató-helyettes gratulál a mezőny egyik legifjabb versenyzőjének


Iskolájuk előtt a legkitartóbb résztvevők, amely ezúttal egy jó hangulatú verseny háttérépülete is volt


Cikk: Kelemen Gábor

További képek a Zirc Kerékpár Facebook-oldalon