A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Sakklépésekre tánclépések


Nyolcadik alkalommal került megrendezésre a Zirci Farsangoló Bál a PSzC Reguly Antal Szakképző Iskolája és Kollégiuma tornacsarnokában.


A rendezvény semmit sem vesztett varázsából: ötletes jelmezek, remek hangulat, zsúfolásig megtelt táncparkett jellemezték a városi maskarás mulatságot.


Kicsit a feje tetejére fordult a világ, hiszen a bajor népviseletbe öltözött csapatnál a férfiak női-, a nők férfialakot öltöttek, rabló és pandúr egy párt alkotott a bálban és a képregényekből előbújó szuperhősök is jól megfértek egymás mellett, nem kellett biztonsági intézkedéseket foganatosítani.Az est hangulatfelelőse, a Sakk Matt Company Zenekar gyorsan a táncparkettre csalogatta az embereket – vagy nevükből fakadóan úgyis fogalmazhatnánk: „felhelyezte a sakktáblára a figurákat” –, és nem is nagyon engedte le őket onnan, a legkitartóbbak hajnalig ropták a tánczenére.Csaba Lilla ceremóniamester hívására felvonultak és bemutatkoztak a jelmezesek, akik nemcsak különleges megjelenésükkel, hanem esetenként rövid előadással is kedveskedtek a közönségnek.A zenekar ez alatt sem pihenhetett, hiszen a szervezők őket kérték fel a jelmezek zsűrizésére, a szakmai értékelést a hangtechnikusok is segítették. Összjátékukból a „Bajorok” kerültek ki győztesen, de a „Rablányok” is rabul ejtették a zsűrit, olyannyira, hogy a második helyen végeztek, holtversenyben „Batman, Superman, a Láthatatlan ember és Feleségeik” csapattal együtt. A harmadik helyezettnek járó elismerést pedig az „Indiai nők” vívták ki a maskarások versenyében.A koraeste kezdődő és egészen hajnalig tartó „sakkjátszmát” Koós Réka és Fésűs Nelly énekesnők műsora tette még parádésabbá. A sztárvendégek közel egy órás műsorában több sanzon is felcsendült, az ABBA együttes slágerei pedig a hetvenes évek disco-korszakába repítették vissza a bálozókat.A tombolán a támogatóknak köszönhetően értékes nyeremények hosszú sora került kisorsolásra, így a szerencsésebbek a maskarás mulatság felejthetetlen emléke mellett ajándéktárgyakat is hazavihettek.


A VIII. Zirci Farsangoló Bált a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB szervezte, együttműködésével támogatta a PSzC Reguly Antal Szakképző Iskolája és Kollégiuma, a Zirc Városi Önkormányzat, a „Zirci Városüzemeltetés” Nonprofit Kft. és a Bakony Polgárőr Egyesület. A rendezvény eredményes lebonyolítását az intézmény munkatársai mellett önkéntesek segítették. A „Grátisz” Büfé ezúttal is barátságos árakkal, a Zirci Önkormányzati Szolgáltató Központ konyhája pedig finom vacsorával várta a vendégeket.


Fotók: Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és a szerző


Kelemen Gábor