A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Rongálás a Rákóczi téren – Forró nyomra vezetett a kamerafelvétel


Sajnálatos vandál cselekmény történt Zirc városában. Január 15-én, pénteken a Rákóczi tér több pontján falfirkák jelentek meg. Az elkövetőt sikerült azonosítani.


A hivatalunkhoz érkezett bejelentést követően Zirc Városi Önkormányzat azonnal megtette a szükséges feljelentést, amely alapján a rendőrség megkezdte az adatgyűjtést, nyomozást. A munkájukat könnyítette, hogy az önkormányzat által több mint öt éve telepített, a rendőrség üzemeltetésében működő közterületi kamerarendszer előtt történt a firkálás egy része, így a felvételek lementése után – egyéb rendőrségi nyomozati eljárásokkal együtt – beazonosításra került a feltételezett elkövető.

A rendőrség tájékoztatása alapján az eljárásuk eredményre vezetett, a feltételezett elkövető kihallgatása megtörtént, aki beismerte a bűncselekményt.

A vandalizmus a városközpont több pontját érintette, a diákfórumot is összefirkálták (Fotó: Lingl Zoltán)


Együttműködésüket kérjük, hogy ha valaki hasonló bűncselekmény szemtanújává válik vagy bárminemű rongálás nyomait észleli a városban, tegye meg a bejelentést a rendőrség felé.

A szigorú adatvédelmi előírások alapján a felvételek megtekintésére ugyanis kizárólag a rendőrség jogosult, ők is csak abban az esetben, ha ezt feljelentés előzi meg.


Kelemen Gábor