A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

A rendkívüli gyermeknapon indiánokkal és kincsvadászokkal is találkozhattunk

A Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde mindennap tárt karokkal várja a hozzá érkező gyermeksereget. Van vidámság, kacagás egy átlagos hétköznapon is, mondhatnánk minden nap gyermeknap. De milyen is egy rendkívüli gyermeknap, melyből évek óta csak egy van május utolsó hetében?


A gyermeknap alkalmából hatalmasra duzzad az óvoda színes zászlókkal díszített zöld tere. A napsütötte szabad levegőn töltött idő már önmagában is üdítő, különösen, ha kreatív- és zenés foglalkozások színesítik a programot.

Az idei évben is tartalmas, gazdag játékajánlattal töltötték meg a napot a kisgyermeknevelők és óvodapedagógusok. Játékra hívtak a céllövöldék, indián sátrak, kincsvadászatok, körjátékok, és az ügyességet tették próbára az akadálypályák, ennek keretében nem maradhatott el a zsákba futás sem.


A délelőtt programját az Apacuka zenekar zenecsemegéi tették változatossá.

A csapat mindent megtett, hogy a kiváló hangfalatokat igényesen, ízlésesen tálalja a kultúrára, zenére és vidámságra éhes gyermekközönségnek. A zenekarral történő közös éneklés és tánc pozitív mellékhatásaként garantált volt a boldogságérzet és izomláz. A jó hangulatú koncert megszervezését az óvoda és bölcsőde szülői közösségének felajánlásai tették lehetővé.


A programot a szabadban eltöltött piknik zárta, melyen a dajkák által elkészített gofri és frissítő várta a táncban elpilledt gyerekeket.

A baseballsapkás „cowboyok” még ásnak, az indiánok viszont már büszkén mutatják sátruk előtt a kincsvadászat eredményét

A gyerekek ügyességüket is próbára tehették, a kislány meg is táncoltatta a gömbbel az újrahasznosított konzervdobozokat

Szinte csodálattal nézik a társak, ahogy a fiatalember a vízipisztolyával legörgeti a pingponglasztit a flakon tetejéről

Akik teljesítették a feladatokat, a kosárkákból átvehették jól megérdemelt jutalmukat

Az ebédidő ugyan még odébb volt ekkor, de a gyerekek szorgalmasan tekerték fel a spagettitésztát

A kötélhúzás izgalmaiba is bepillantást nyerhettünk, talán még hallani is, ahogyan szurkoltak az óvodapedagógusok

Az Apacuka zenekar remek hangulatot teremtett, nemcsak a gyerekek, hanem az óvodai kollektíva is táncolt, énekelt


Szöveg: Kovács Mónika intézményvezető

Fotók: Önkormányzat