A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Rendezvényterek, fogorvosi körzet, kerékpárút

Egymás után két rendkívüli ülést is tartott Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete, melyeken többek között a Zirc és Olaszfalu közötti kerékpárút Zircet érintő szakaszával, a nyári nagyrendezvénnyel és az 1. számú fogorvosi körzettel kapcsolatban születtek döntések.


Határozatot hozott a képviselő-testület a Zirc-Olaszfalu közötti kerékpárút Zircet érintő szakaszával kapcsolatban.

A Veszprém felől érkező szakasz kapcsán szükséges lesz a helyi építési szabályzat módosítása, amit tudomásul vett a testület, de érdemi döntést majd az azt megalapozó dokumentáció ismeretében kíván hozni a Veszprém Vármegyei Önkormányzat által terveztetett közlekedési létesítménnyel kapcsolatban.

Határozatban nyilvánították ki álláspontjukat a képviselők a Zirc és Olaszfalu közötti kerékpárút nyomvonalával kapcsolatban

A képviselő-testület hozzájárulását adta ahhoz, hogy az I. számú fogorvosi körzetben dr. Szabó Eszter fogszakorvos akadályozottsága miatt június 1-től egy évig dr. Kőváry György László lássa el a feladatot.


Már „hangol” a város a ZIRCikON rendezvényre: az önkormányzat eredményesen pályázott a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt kiemelt járásközponti programjainak támogatását célzó felhívásra, így augusztus 11-12. között egy nagyrendezvényre kerül sor Zircen.

A két programhelyszín technikai szolgáltatásainak biztosítására beszerzési eljárás került kiírásra. Az egyik részfeladatra, a Rákóczi téri „kis” rendezvénytérre nézve eredménytelennek nyilvánították az eljárást a döntéshozók, az Alkotmány utcai „nagy” rendezvénytérre pedig a Zolamedia Kft. ajánlatát fogadták el.


A „Fenntartható közlekedésfejlesztés Zircen” projekt keretében megvalósuló kerékpáros szemléletformáló programhoz mobil KRESZ-pálya és futóbiciklik beszerzésével kapcsolatos döntés is született.


Támogatási kérelmeket is tárgyaltak a döntéshozók a rendkívüli ülésen. A Zirci Római Katolikus Plébánia Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász Csoportja szervezésében Böjte Csaba ferences rendi szerzetes és a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar vendégül látásához, a Bakonyi Finnbarátok Köre Egyesület „Petőfi 200” programsorozatához és a „VISSZAVÁGÓ – JUHANNUS A BAKONYI SZLOVÁKOKKAL” rendezvényhez, valamint a Zirc Kézilabda Sportegyesület működésének segítéséhez is egyedi támogatást nyújt az önkormányzat a Civil Támogatási Alapból. A napirend során szó esett arról is, hogy

ebben a hónapban, a munkaterv szerinti ülésen várható a civil pályázat kiírása.


Kelemen Gábor