A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Rejtvény, sakk, virág


Már el sem lehetne képzelni a naptári tavasz kezdetét a nyugdíjasok sakk és rejtvényfejtő versenye nélkül, melynek immár hagyományosan városunk volt a házigazdája.


A rendezvénynek a Békefi Antal Városi Könyvtár adott helyet. A vendégeket Pék László, a társszervező Zirc Városi Nyugdíjasklub vezetője köszöntötte, tolmácsolva Ottó Péter polgármester üdvözletét, jókívánságait. Külön köszöntötte a főszervező Nyugdíjasok „Életet az Éveknek” Veszprém Megyei Egyesület képviselőit, Paulics István elnököt, Takács József alelnököt és Horváth Magda kulturális felelőst.A versenyt Paulics István elnök nyitotta meg. Mint mondta, mindig nagy örömmel jönnek Zircre, és kiemelte, hogy ez az első rendezvénye az évben az egyesületnek. Megköszönte a városvezetői üdvözletet, Nőnap alkalmából pedig sok boldogságot kívánt a hölgyeknek. Külön köszöntötte a Győr-Moson-Sopron megyéből érkező nyugdíjasokat, akik szintén rendeznek versenyt, és kíváncsiak voltak arra, hogy a Veszprém megyeiek hogyan csinálják. Örömét fejezte ki, hogy a résztvevők között vannak visszatérők és újak, végül nemes vetélkedést kívánt mindenkinek.A versenyzők három kategóriában, keresztrejtvényben, sakkban és sudokuban mérték össze tudásukat. De mielőtt még kezdetét vette volna a szellemi vetélkedő, a Zirc Városi Nyugdíjasklub vezetője egy furfangos meglepetéssel készült erre a napra. Az egyik szék támláján elrejtett egy számot, és annak a hölgynek, aki ezen a széken foglalt helyet, egy szál virágot adott át a nemzetközi nőnap alkalmából.


A szabályokat Czingler Sándor versenybíró ismertette, majd felkerültek a figurák a sakktáblára, kiosztották a rejtvényeket, és kezdetét vehette a szépkorúak szezonnyitó tudáspróbája.A versenyen a következő eredmények születtek. Keresztrejtvény: 1. Preininger Sándorné (Ajka), 2. Madarászné Kajdacsy Ágnes (Balatonfűzfő), 3. Dorner Zoltánné (Ajka). Sudoku: 1. Boa Éva (Balatonfűzfő), 2. Madarászné Kajdacsy Ágnes Balatonfűzfő), 3. Duhán József (Ajka). Sakk: 1. Németh Béla (Ajka), 2. Kósa Ernő (Bakonyszentlászló). Minden helyezett oklevelet vehetett át a szervezőktől, a sakkozók éremdíjazásban is részesültek, a keresztrejtvényfejtő verseny győztese a Zirc Városi Nyugdíjasklub felajánlásaként egy festménnyel is gazdagodott.

Kelemen Gábor