A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Polgári bál jótékonysági céllal


A Segítő Kezek Zirc Alapítvány Vakok és Gyengénlátók Csoportjának gyűjtött a Fidesz Zirci Csoportja az első alkalommal megszervezett polgári bálon.


A befolyt 170 000 forint összegű adományt dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője, a bál fővédnöke adta át a Segítő Kezek Házában. Az adományt fogadta Kasza Istvánné, a Vakok és Gyengénlátók Csoportjának vezetője, Fülöp Károlyné, a csoport segítője és Nagyné Fáró Katalin, a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ intézményvezetője. Az átadáson jelen volt az adományozók részéről Ottó Péter polgármester, Bittmann Károly, a Zirci Országzászló Alapítvány titkára, Detre Miklós, a Fidesz Zirci Csoportjának elnöke és Wittmann Eszter irodavezető, akik egyben a jótékonysági rendezvény életre hívói is voltak.


Dr. Kovács Zoltán, a bál fővédnöke a szervezők és az adományozók nevében örömmel nyújtotta át a támogatást Kasza Istvánné csoportvezető részére. Középen Nagyné Fáró Katalin intézményvezető


Dr. Kovács Zoltán elmondta, az összegyűlt adomány nagyságrendjében megegyezik azzal a támogatással, amely az adók egy százalékából folyik be évente a „Segítő Kezek Zirc” Alapítvány részére. Hozzátette: a támogatással elsősorban a látássérülteket célozták meg, de az összeg szabadon felhasználható, azt kívánta az alapítványnak, hogy arra fordítsák, ahol a legnagyobb szükség van rá.


A január 27-én, szombaton jótékonysági céllal, hagyományteremtő szándékkal megszervezett polgári bálnak a Jeskó Vendéglő adott helyet. A jegyek gyorsan elkeltek, így teltházas rendezvényre kerülhetett sor. A mulatság hajnali három óráig tartott, a zenét Mészáros Jocó szolgáltatta.


Jól érezték magukat és nemes célt támogattak az első polgári bál résztevői (Fotó: Wittmann Eszter)

Kelemen Gábor