A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Óvodások alkottak a tűzvédelemért, megelőzésért


Eredményesen szerepelt a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által meghirdetett alkotói pályázaton.


Az idei évben olyan alkotásokat vártak, amelyeken az óvodások és az iskolások a tűzmegelőzés és a tűzvédelem fontosságát ábrázolják. Az óvodások egyénileg elkészített szabadkézi rajzokkal vagy csoportos kézműves alkotásokkal jelentkezhettek a pályázatra.


A megyei fordulón a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde Napraforgó csoportjának pályamunkája különdíjban részesült, Mohay Máté zirci óvodás pedig első helyezést ért el egyéni kategóriában, és továbbküldték alkotását a pályázat országos fordulójára.


A díjak átadására Zircen, a Németh Tamás Tűzoltólaktanyánál került sor. Az óvodai csoportot és kísérőiket ifj. Szelthoffer Ferenc, a Zirci Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoka köszöntötte. Mint azt hangsúlyozta, nagy örömére szolgál, hogy a zirci óvodások is díjazásban részesültek a pályázaton, majd bajtársai közreműködésével átadta az ajándékcsomagokat.

Az első helyezést elérő Mohay Máté átveszi a díjat ifj. Szelthoffer Ferenc parancsnoktól, alább az alkotása

A szolgálatban lévő zirci tűzoltók és a Napraforgó csoport közös képe, alább a különdíjjal elismert alkotásuk

A gyerekek egyéb jutalomban is részesültek a zirci tűzoltók által: beülhettek az autóba – amelynek a szirénája meg is szólalt az óvodai csoport látogatása alkalmával –, magukra ölthették a védősisakot és nagy élvezettel fecskendezték a vizet a laktanya forró aszfaltjára.


Nagy élményt jelentett az óvodások számára a tűzoltóeszközök kipróbálása

– Óvodánk fontosnak tartja, hogy már kiskorban elsajátíttassa a gyermekekkel a saját és környezetük biztonságára vonatkozó szabályokat, így jó kapcsolatot ápolunk a Zirci Rendőrőrssel, a Zirci Mentőállomással és a Zirci Önkormányzati Tűzoltósággal is – mondta el Róthweil Judit óvodapedagógus.

Ezúton is köszönetüket fejezik ki ifj. Szelthoffer Ferencnek, hogy a nevelési év során a gyerekek saját élmények útján ismerkedhetnek meg a tűzoltók munkájával, bepillanthatnak az életükbe, kipróbálhatják az oltáshoz szükséges eszközöket.


Cikk: Kelemen Gábor

A rajzokról készült fotók forrása: Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde