A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Óvodák: Zircen homokozók létesülnek, Lókúton változik a nyitvatartás

Fejlesztésről, nyitvatartási idő módosításáról és az indítható óvodai csoportok számáról is döntött a Zirc és Lókút Óvodatársulás Társulási Tanácsa május utolsó napján megtartott ülésén.


Elsőként a Zirci Járás Önkormányzati Társulása Társulási Tanácsa ülésezett a Városházán.

Megalkotásra került a 2022. évi költségvetés végrehajtásáról szóló határozat, melyet el is fogadtak a tanácstagok.


A Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ intézményvezetői álláspályázatának kiírásáról is döntöttek. Erre azért van szükség, mert a jelenlegi vezetőnek, Nagyné Fáró Katalinnak szeptember végén lejár az ötéves megbízatása, és a jogszabályoknak megfelelően pályázatot kell kiírni a feladat ellátására.

Működési többlettel teljesült az önkormányzati társulás 2022. évi költségvetése, a tanácstagok elfogadták a határozatot

A Zirc és Lókút Óvodatársulás Társulási Tanácsa szintén elfogadta az elmúlt évi költségvetésének végrehajtásáról szóló határozatot, illetve az előirányzatosítás miatt szükség volt a költségvetés módosítására is, mely 1,7 millió forinttal került megemelésre, így 317,5 millió forintban rögzült.


Öt napirend is kapcsolódott az óvodatársulás által fenntartott intézményhez,

a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsődéhez. Először is meghatározták a tanácstagok a 2023–2024-es gondozási-nevelési évben indítható csoportok számát. A zirci bázisintézményben 10, a lókúti és a borzavári tagintézményben 1-1 csoport indítását engedélyezték. A lókúti és a borzavári tagintézményben egyaránt a gyermeklétszám legfeljebb húsz százalékkal történő átlépéséhez járult hozzá a fenntartó.


Az intézményvezető kérelmének megfelelően a lókúti tagintézmény nyitvatartási ideje módosul, június 1-től 6.45 és 16.45 között tart nyitva.


A Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde öt évre szóló továbbképzési programjának jóváhagyására is sor került.


A zirci tagintézmény udvari fejlesztéséről is támogató döntés született, az óvodához és a bölcsődéhez egy-egy homokozó kerül elhelyezésre.

Ennek költsége valamivel több mint 600 ezer forint.


Kelemen Gábor