A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Összefogtak, jótékonykodtak, mulattak


„KTSZ MEG-A PARTI” néven első alkalommal került megrendezésre az a zenés-táncos mulatság, amelyet a közösségépítés mellett jótékonysági célból is hívtak életre a szervezők.


Az egészben az a különleges, hogy a Betérő vagy régi nevén „KTSZ” udvar vállalkozói közösen álmodták meg a rendezvényt, és magát a partit is az udvaron, a kereskedelem „előterén” bonyolították le. Már régóta terveztek egy nyárbúcsúztató bulit, de valami mindig közbeszólt – mondta el Kukoda Elekné, aki már közel harminc éve vezeti üzletét az udvarban. – Ott ültünk azon a padon, és azt mondtuk: csináljunk egy bulit! – emlékszik vissza az egy hónappal ezelőtt történtekre Komlós Ildikó. Valahogy így találkozott egy régi jó ötlet az udvar fiatalabb vállalkozóinak lendületével.


Elhatározták, hogy nem csak a nyarat búcsúztatják el egy fergeteges partival, hanem a tombolabevétellel és egy becsületkassza kihelyezésével a „Reguly Iskoláért” Alapítványt is támogatják.

Mind a két cél teljesült, hiszen közel ezer résztvevőt vonzott a program, és a jótékony felajánlásoknak köszönhetően 148 600 forintot tudnak utalni az alapítvány számlájára. Volt olyan vállalkozó, aki nagyobb összeggel is támogatta a rendezvényt, és egy főszponzort is emlegetnek a szervezők, aki nélkül nem valósulhatott volna meg a parti. A tombolasorsoláson nagyon sok ajándéktárgyat sorsoltak ki, de az eszközfelajánlásoknak is nagyon örültek az ötletgazdák.

A szervezők csapata, balról: Burai Mária, Wind Anna, Gáspárné Wind Krisztina, Puchinger Edina, Kukoda Elekné, Wind Zoltán, Komlós Ildikó, Puchinger Zsófia


A zenés mulatság este hat órakor kezdődött és éjjel egy óra után fejeződött be. A jó hangulatért a Fúzió együttes felelt, és a partiról a közösségi oldalra feltöltött képek arról árulkodnak, hogy jól végezték dolgukat a zenészek. A szervezők máris a folytatáson gondolkodnak. Elmondják, hogy hagyományteremtő céllal hozták létre a rendezvényt, és szeretnének a gyerekek felé nyitni. Tervben van egy játszótér kialakítása az udvarhoz tartozó nyúlványon, a második nyárbúcsúztató parti bevételét erre a célra szeretnék majd fordítani, és a programok sorát is a jövő nemzedék irányába bővítenék. Kihelyeztek egy ötletládát is a helyszínen, hogy a közönség véleményét is kikérjék a továbbiakról.


Kukoda Elekné elmondja, nagy élményt jelentett számára, hogy olyanokkal is találkozott a rendezvényen, akiket már vagy húsz éve nem látott, így például már nyugdíjba vonult korábbi vállalkozótársai is visszalátogattak a táncparketté átalakuló kereskedelmi udvarba. Hozzáteszi: szeretné, ha a zirci vállalkozók összefognának, közösen segítenék egy-egy probléma megoldását. Az adományt most célzottan az általános iskola Köztársaság utcai épületének vizesblokk felújítására ajánlották fel a „Reguly Iskoláért” Alapítvánnyal történt egyeztetést, megállapodást követően. Az alapítvány vezetősége ezúton is köszöni, hogy gondoltak rájuk a Betérő udvar vállalkozói.


Szerencsére a meleg, nyári idő kitartott egész hétvégén, így az évszakot csak jelképesen sikerült elbúcsúztatni: negyvenhat esernyő lógott az udvar fölött az épületek csatornáihoz kifeszített bálakötő madzagokon. Az ötlet nem teljesen eredeti, egy fotón látták, viszont sokat dolgoztak rajta, hogy ezzel a látványos dekorációval fogadják a vendégeket. Egyéb látványelemek is szerepet játszottak, így például este gyertyák világítottak, a rendezvény nevét pedig az üvegfestés technikájával írták ki.


A szervezők garantálják, hogy

ezután minden évben megrendezik a nyárbúcsúztató partit, de úgy tűnik, nem kell rá várni egy évet, hogy a vállalkozók újra megmozduljanak a köz érdekében. Szeretnék ugyanis, ha karácsonykor is lenne élet az udvarban, és már sorolják is, hogy mi mindent terveznek, de erről egyelőre nem beszélünk: mint minden szívből jövő ajándék, maradjon ez is meglepetés.

Kelemen Gábor