A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Összefogással kézbesítették a segélycsomagokat


Az Országos Katolikus Karitász által a katolikus templomokban meghirdetett húsvéti „tartós élelmiszer” gyűjtés a koronavírus-járvány miatt elmaradt, de a Zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász csoportja a korábbi évekhez hasonlóan idén is gondoskodott a rászorultjairól, segítségükre a zirci óvodai és bölcsődei dolgozók voltak.


– A Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde vezetője és négy munkatársa volt a karitász segítségére a csomagok elkészítésében és saját autójukkal a megadott címre történő kiszállításban – mondta el Ulrich Józsefné karitász-csoportvezető, aki ezúton is hálásan köszöni a segítségüket és az összefogást, amit megtapasztaltak. A karitász munkatársai a járványban veszélyeztetettebb korosztályhoz tartoznak, ezért fogadták el az óvodai felajánlást.


Összesen hatvankilenc csomag készült el, ami tartós élelmiszert, mosógélt, a gyerekeknek csokitojást és piros tojásfestéket tartalmazott. A legrászorultabbak egy zirci vállalkozó adományaként burgonyacsomagot is kaptak

– tudtuk meg a segélyszervezet helyi vezetőjétől.

Kőfalvi Annamária, a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde munkatársa házhoz szállítja és átadja a csomagot ifj. Strasszer Lajosné részére (Fotó: Róthweil Judit)

A rászorultak megsegítésében együttműködő közösségek a járványhelyzetben másként is nyújtják segítő kezüket, hiszen közülük többen szájmaszkokat is készítenek önkéntes alapon.


A zirci karitász csoport munkatársai Zirc minden lakosának áldott, békés Húsvétot kívánnak. „Mindenki vigyázzon magára, vigyázzunk egymásra, és maradjunk otthon!” – üzenik végül.


Kelemen Gábor