A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Összefogással az iskolatáska is könnyebb lesz


A Zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász támogatóinak köszönhetően az idei évben is segíti a nehezebb körülmények között élő gyermekek iskolakezdését.


Sok család számára jelent anyagi megterhelést a tanévkezdés, ezen igyekszik minden évben enyhíteni a Katolikus Karitász, nagy figyelmet fordítva erre az időszakra. A karitatív szervezet zirci csoportja is a tőle megszokott aktivitást fejtette ki a cél érdekében, figyeltek a pályázati lehetőségekre, hogy minél nagyobb támogatásban tudják részesíteni a rászorulókat.


Ulrich Józsefné csoportvezető beszámolt arról, hogy Zirc Városi Önkormányzatnak a civil szervezetek részére kiírt pályázatán 250 000 forintos támogatásban részesültek. Kitért arra is, hogy évek óta nagyon jó az együttműködés a WB-Iron Bt-vel. A papír-írószer üzletben 29 család 49 gyermeke részére vásárolhatott 5500 forint értékben tanszert, kiegészítve a karitász saját keretéből. Az üzlettől ajándékba hét sporttáskát is kaptak, amiért köszönetüket fejezik ki. Azon családok, akiknek gyermekei tanévkezdési támogatásban részesültek, tartós élelmiszerből, mosószerből és kozmetikumból álló csomagot is átvehettek a zirci karitásztól.

Együttműködnek a nehezebb körülmények között élő családok megsegítéséért. Balról Ulrich Józsefné karitász-csoportvezető az ajándékba kapott sporttáskákkal, mellette Wittmann Lászlóné, a WB-Iron Bt. tulajdonosa (Fotó: Csombor Mariann)


A Veszprém Főegyházmegyei Karitászhoz benyújtott pályázatuk is sikeres volt, a „Betűvető” program keretében 24 gyermek részére 5000-5000 forint értékű Tesco-utalványt adhattak, amit ruhára, élelmiszerre, iskolaszerre költhetnek a legrászorultabb családok. A nyár folyamán rendszeresen szerveztek jótékonysági ruhaosztási akciókat, augusztus 26-ra pedig meg is hívták a családokat, hogy felkínáljanak a részükre nagyon sok ruhát, textíliát.


A csomagok készítésében három zirci középiskolás diák is a karitász segítségére volt a közösségi szolgálat keretében. Ulrich Józsefné csoportvezető ezúton is köszönetét fejezi ki a munkájukért és hálás minden támogatónak, akik a családok segítségére siettek.

Az összefogás eredményének köszönhetően az iskolatáska is könnyebb lesz egy kicsit a diákoknak.

Kelemen Gábor