A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Összefogásra van szükség a bajban


Oklevéllel és egy kis ajándékkal is megköszönte a Zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász a járványhelyzet idején nyújtott segítséget a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde munkatársainak.


Ulrich Józsefné, a karitász csoportvezetője elmondta, hogy

milyen nagy segítséget jelentett és jó érzéssel töltötte el őket a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde munkatársainak a felajánlása a húsvéti élelmiszeradomány rászorulók részére történő kiszállításában, majd tolmácsolta az Országos Katolikus Karitász köszönetnyilvánítását is feléjük.

A veszélyhelyzet idején a nevelési intézmény zárva tartott, dolgozóik a megszokott munkájuktól eltérő tevékenységet végezve segítettek a karitásznak a segélycsomagok eljuttatásában.


A csoportvezető hangsúlyozta az összefogás fontosságát is, melyről a vörösiszap-katasztrófa tizedik évfordulójára szervezett devecseri megemlékezésen is szó esett. Az Országos Katolikus Karitász másfél éven keresztül segített az ipari katasztrófa következtében bajbajutottakon. Itt adták át az okleveleket azoknak is, akik a járványhelyzetben önkéntes munkát vállaltak. Végül technikai okok miatt csak a karitász-tagok tudtak elmenni a szentmisével egybekötött, méltó megemlékezésre, így az elismerő oklevelek átadására az óvodában került sor.

Segítettek a karitásznak a veszélyhelyzet idején. Balról: Róthweil Judit, Kovács Mónika intézményvezető – a képről hiányzó Takács Tünde oklevelét is tartja a kezében –, Petrovicsné Sági Ágnes, Kőfalvi Annamária

A személyes köszönet és az oklevél mellett egy-egy ajándékkönyvet is átnyújtott a segítők részére Ulrich Józsefné csoportvezető és Csombor Mariann, a karitász önkéntese.

Kelemen Gábor