A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Országos bajnokságot is nyert a zirci sportlövő


A „Zirc Város Utánpótlás Sportolója” díjat adományozta az önkormányzat Vintze Regina sportlövő, az MTTSZ Területi Klub Zirc versenyzője részére elmúlt évi kiemelkedő eredményeinek elismeréseképpen.


A kitüntetés átadására a Városházán került sor, a fennálló veszélyhelyzetre való tekintettel ezúttal rendhagyó módon. Az elismerésben részesülő személyt Ottó Péter polgármester méltatta, majd Varga Zitával, az Emberi Kapcsolatok Bizottság elnökével átadta a díjat.


A 2005-ben született Vintze Regina harmadik éve tagja a zirci lövészklubnak.

„A kezdeti nehézségeken átesve egyre jobban kibontakozott elhivatottsága a választott sportágával szemben. Évről évre bebizonyította, hogy képes kimagasló eredményeket elérni, ha tehetsége mellé kitartás és szorgalom is társul. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az elmúlt esztendő versenyzői pályafutása”

– írja róla edzője, Varjas József, aki el is kísérte őt a díjátadóra.


Vintze Regina a „Zirc Város Utánpótlás Sportolója” díjjal a Városházán

A sportlövő diáklány megyei és országos szinten is kiemelkedően teljesített a céltábla előtt.

A Sportlövő Diákolimpia 2018–2019. évi kiírásában második helyezést ért el a megyei döntőben légpuska húszlövéses számban. A 2019–2020. évi kiírásban megnyerte ezt a számot, majd az országos döntőben a dobogó harmadik fokára állhatott fel, csapatban pedig – Bittmann Terézzel és Bittmann Katával – második helyen végeztek az országos mezőnyben. Légpisztolyban is az érmet jelentő harmadik helyet szerezte meg a megyei diákolimpián.


A diákok számára kiírt másik versenysorozat, az Általános és Középiskolások Bajnoksága is szép eredményeket hozott Vintze Regina számára az elmúlt esztendőben. A megyein egyéniben, légpuskában és légpisztolyban is második helyezést ért el, míg csapatban mindkét fegyvernemben felállhatott társaival a dobogó legmagasabb fokára. Az országoson folytatta a remek szereplést, a légpuska húszlövéses szám országos döntőjét megnyerte a zirci sportlövő, míg csapatban harmadik helyezést ért el társaival együtt, csakúgy, mint légpisztolyban.


További versenyeken sem adott alább az arany- vagy ezüstérmet jelentő helyezéseknél. A légpuska húszlövéses számot a Baján és a Bakonyszentlászlón megrendezett megmérettetéseken is megnyerte korcsoportjában, míg a légpisztolya ezüstérmet termett. A bajai Céllövész Emlékversenyen légpuskában, csapatban is bajnok lett. Ugyanebben a fegyvernemben, a pápai „Didergő” versenyen és a Zirc Kupán a második helyet szerezte meg.


Kelemen Gábor