A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Országos bajnok a zirci lövészcsapat


A Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola fiúcsapata nyerte kategóriájában az Általános Iskolások Országos Bajnokságát, melynek Komárom adott otthont.


Az MTTSZ Területi Klub Zirc által felkészített Mihályfi Vendel, Végh Attila, Horváth Bálint összetételű csapat a légpuska húszlövéses számban állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.


Egyre nehezebb úgy címet választani sportlövőinkről szóló cikkeinknek, hogy ne bocsátkozzunk ismétlésekbe, hiszen nem először írhatjuk le azt, amivel indítottuk tudósításunkat. Varjas József klubelnök, a gyerekek felkészítője ezúttal azt emelte ki, hogy a sikert egy teljesen új csapat érte el, amelynek két tagja nem is olyan régen fogott először sportfegyvert a kezébe. Mihályfi Vendel ötödik helyével alaposan hozzájárult ahhoz, hogy csapatban a Reguly-sok zárták első helyen a versenyt.

A zirci sportlövő fiatalok ezúttal is szép számmal és eredményesen vettek részt az országos versenyen

(Fotó: Bittmanné Wittmann Orsolya)


Panyi Kinga, a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulója két éremmel tért haza a Duna partjáról. Légpuskáját ezüst, légpisztolyát bronz fémjelezte a középiskolások versenyének országos döntőjében. A ballagó diáklánynak ez volt az utolsó versenye a zirci iskola színeiben, és szépen búcsúzott szeretett sportágának ifjúsági éveitől.


A zirci lövészklub által felkészített többi versenyzővel kapcsolatban az elnök elmondta, hozták az edzéseredményt, teljesítményüket azonban némileg befolyásolta a lámpaláz, ők ennél többre képesek.

Sportlövőink májusi „versenyturnéja” folytatódik, a hétvégén Bakonyszentlászlón állnak céltábla elé.

Kelemen Gábor