A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Oroszlányban és Szegeden nyertek érmeket judósaink


Két versenyen is eredményesen szerepeltek a Vincze Judo Club Zirc utánpótlás korú versenyzői szeptember hónap első felében.


Szeptember 1-én Oroszlányban rendezték meg a XXXII. Nemzetközi Bányász Kupát, melyen a Vincze Judo Club négy judokája is részt vett. Összesen tizennyolc judo klub több mint száz versenyzője mérettette meg magát a versenyen.


A Vincze Judo Club versenyzői közül Kertai Kyra (2009) diák D korosztályban a fiúk között első helyezett lett, Kertai Olivér (2008) diák C korosztályban szintén aranyérmes lett. Kertai Réka (2006) diák A korosztályban ezüstérmet nyert, míg a serdülők (2004-2005) között a harmadik helyen végzett. Vajda Luca (2005) serdülő korosztályban a dobogó második fokára állhatott fel, és az ezüstérmet hozta el.


A versenyeken eredményesen szereplő judokák edzőikkel (Fotó: Vida Judit)


Szeptember 8-án Szegeden került sor a Csaba Béla Emlékversenyre és az Euroliga első állomására, ahol a zirci judo klub szintén képviseltette magát. Öt ország (Szerbia, Horvátország, Montenegró, Románia és Magyarország) 37 egyesületének közel 500 versenyzője vett részt a viadalokon.


Az emlékversenyen a diák A, B, C korcsoportba tartozó (2006, 2007, 2008-as születésű) gyermekek, míg a 2018-as Euroliga első fordulóján 2003-2004-2005-2006-ban született judokák indulhattak. A szegedi versenyen Kertai Réka bronzérmet, Kertai Olivér ezüstérmet nyert. Az Euroligán Réka elindult a nála jóval idősebbek között. A tapasztalatszerzésen túl egy hetedik hely is felíródott a dzsúdós kislány „számlájára”.

(kg)