A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Örömteli nyár és iskolakezdés a zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász támogatásával


A vakációban szerzett élményeket követően a tanévkezdés anyagi terheit is igyekezett enyhíteni a helyi karitász csoport a nehéz körülmények között élő családok számára.Ulrich Józsefné csoportvezető elmondta, második éve van lehetőség az „Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány” szervezésében Családi Erzsébet táborban való részvételre a Balaton északi partján. A karitász csoportok által gondozott családoknak az Országos Katolikus Karitász felé kellett benyújtaniuk részvételi igényüket, majd az Erzsébet Alapítvány táboroztatási rendszerében lehetett pályázni. Csoportjuk élt ezzel a lehetőséggel, és öt család 12 gyermekkel a nyár folyamán egy hosszú, tartalmas és gondtalan hétvégét tölthetett Zánkán, Magyarország legnagyobb táboroztatási programjának keretében. Hazaérkezvén a családok elmondták, hogy


sok közösségépítő, színes programban volt részük, és nagyon jól érezték magukat. Voltak, akik először vettek részt családjukkal közös üdülésen.

Sok család számára az iskolakezdés nehéz anyagi megterhelést jelent. A zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász évek óta segíti, támogatja a nehéz anyagi helyzetben élő családokat és igyekeznek hozzájárulni a kiadásokhoz. A Zirc Városi Önkormányzattól kapott 200 000 forintos támogatást a karitász saját forrásából kiegészítette, így a WB-Iron Papír és Írószer üzletben a leadott névsor alapján 35 család 54 iskolás gyermeke 4 440 forint értékben vásárolhatott. Ezen családokat augusztus 31-én várták a karitász zirci irodájában, ahol tartós élelmiszer- és mosószercsomagot is átvehettek.


Horváth Vivien zirci diák átveszi a tanszeradományt Ulrich Józsefné karitász-csoportvezetőtől és Bittmann Klárától, a WB-Iron Bt. üzletvezetőjétől


Mint azt megtudtuk, a Veszprém Főegyházmegyei Karitászhoz is nyújtott be pályázatot a karitatív csoport. Az elnyert 5x5000 forint értékű Erzsébet-utalványt az öt legrászorultabb család kapta, amit tankönyvre, taneszközre, ruhák és cipők vásárlására költhetnek.


Ulrich Józsefné csoportvezető ezúton is köszönetét fejezi ki a WB-Iron Bt. dolgozóinak és az önkéntes középiskolásnak a segítségért.


Kelemen Gábor