A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

A mindennapok apró örömei


A szépkorú polgárokat köszöntötte Zirc városa az Idősek Világnapjához kapcsolódóan. Zsúfolásig megtelt a PSZC Reguly Antal Szakképző Iskolájának ebédlője.


A szép számmal összegyűlt vendégeket Csaba Lilla, a főszervező Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB munkatársa köszöntötte.A Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde Harangvirág csoportja Honyeczné Bokor Judith és Mühlbauerné Horváth Ágnes óvónők felkészítésével szívet melengető műsorral kedveskedett a néniknek, bácsiknak. Majd Nádas György Erzsébet-díjas és Karinthy-gyűrűs magyar színész, humorista zenés, humoros időutazásra invitálta a szépkorú polgárokat. A televízió képernyőjéről is jól ismert művész előadása nagy sikert aratott a közönség soraiban.Ottó Péter polgármester ünnepi beszédében először is a fellépőket méltatta, mint mondta, nagyon nehéz megszólalni ilyen színvonalú műsort követően. A szavak helyett inkább a két évvel ezelőtt 101. életévében elhunyt Olofsson Placid atya 2010-es Városházán megtartott előadását idézte fel. A koholt vádak alapján tíz évet kényszermunkatáborban töltött szerzetes példájával a pozitív gondolkodás fontosságát hangsúlyozta városunk vezetője, hogy apró örömöket kell keresni a mindennapokban, akkor is, ha megpróbáltatásoknak vagyunk kitéve. Azt kívánta a szépkorú polgároknak, hogy még nagyon sokáig legyenek támaszuk környezetüknek, gyermekeiknek, unokáiknak, éljék boldogan és örömmel a mindennapjaikat.Az ünnepelteket követően külön köszöntötte a német testvérvárosunkból, Pohlheimből erre az alkalomra érkező delegációt, Jürgen Göriget, Agnes és Norbert Praessart, akik az ottani vöröskereszt meghatározó személyiségei, és évtizedek óta járnak vissza Zircre, hogy segítsenek a rászorulóknak a pohlheimi lakosoktól összegyűjtött adományokkal. Elmondta, amikor legutóbb itt voltak, egy anyagi felajánlást is tettek ennek a rendezvénynek a támogatására. A közönség tapssal köszönte meg a pohlheimi vendégek áldozatos munkáját.


Az ünnepségen köszöntötték városunk legidősebb polgárait, Nádor Istvánnét és Nagy Sándort.

A köszöntő gondolatokat követően a vendégeket vacsorával látták vendégül, majd táncos mulatságba torkollott az ünnep, melyhez a talpalávalót Mészáros József szolgáltatta.Kelemen Gábor