A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Olcsóbb, egészségesebb, környezetkímélőbb


Zircen első alkalommal került megszervezésre a „Bringás reggeli”, mely a Magyar Kerékpárosklub Bringázz a munkába! elnevezésű kampányának nyitóeseménye.


Detre Anita önkéntes, a Bringás reggeli program helyi szervezője és segítői hétfőn reggel 7.00 és 8.30 között, a zirci óvoda autóktól lezárt parkolójában várták egy kis finomsággal azokat, akik ezen a reggel bringával mentek a munkába, iskolákba, óvodába.


A támogatóknak köszönhetően rostos üdítő, kakaós csiga, túró rudi, müzliszelet közül választhattak az érkezők, és szerencsére jöttek is szép számmal, amit bizonyít, hogy a végére igencsak kiürült a környezetbarát kétkerekűvel közlekedők terülj, terülj asztalkája.


Sok kisgyermek érkezett szülői kísérettel, lepattantak a kiskerekű járművek nyergéből, és jóízűen eszegették a péksüteményt, édességet a napsütötte reggelen. Felnőttek is útba ejtették a bringások számára felszabadított parkolót, és a frissítőt követően elindultak a munkába.A bringával érkező gyermekek számára egy kis akadálypálya is kialakításra került az óvoda parkolójában. A Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde ehhez az eseményhez kapcsolódva Autómentes Napot hirdetett, müzliszelettel várta az intézmény előtt a gyalogosan érkezőket.


A Bringás reggeli programot támogatta a Bringázz a munkába! kampány főszervezőjén, a Magyar Kerékpárosklubon keresztül a Sió, a Cserpes valamint a zirci Horváth Pékség és Zirc Városi Önkormányzat nyertes pályázata által az Innovációs és Technológiai Minisztérium.


A mindennapi biciklizést népszerűsítő kampány célja, hogy

minél többen kipróbálják, mennyivel egyszerűbb, olcsóbb, egészségesebb és környezetkímélőbb kerékpárral a munkába járni. Reméljük, hogy ez a hagyományteremtő jelleggel életre hívott zirci program is hozzájárul ahhoz, hogy még többen felismerjék ennek fontosságát.


A főszervező Zirc Városi Önkormányzat önkéntesek közreműködésével további programokkal várja az érdeklődőket az Európai Mobilitási Héten. Sportpark-átadó, iskolásoknak szervezett bringás túra, „Kiskerekes” Futamok, Zircatlon verseny és kerékpáros városnézés is szerepel a környezetbarát közlekedést népszerűsítő hét helyi eseményei között.


Kelemen Gábor