A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Oktatás komfortosabb körülmények között

A második nagyobb adományszállítmány érkezett idén városunkba a Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat és a traunsteini, surbergi önkéntes tűzoltók együttműködésével.


A péntek délutánra megérkező eső gyors tempóra késztette a rakodómunkásokat, ürült is gyorsan a monumentális bajorországi teherautó raktere és egyhamar megtelt berendezési tárgyakkal az „MHSZ” épület.

Csak ideiglenesen került itt elhelyezésre az adomány, annak majd a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola veszi hasznát, nem véletlen, hogy az oktatási intézmény vezetése jelen is volt az adomány fogadásánál.

Korszerűbb bútorokkal gazdagodott a III. Béla Gimnázium a Németországból érkező adomány révén

Hédl Evelin, a Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke elmondta, a németországi barátok egy 22 tonnás kamionnal és 3 darab 1,5 tonnás kisautóval szállították az adományt.

Ezúttal iskolabútorok, többek között kémiai, fizikai labor, asztalok, székek, szekrények érkeztek nagy mennyiségben, melyekkel a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola jelenlegi elavult bútorait korszerűbbre cserélheti, a még használható bútoraikat pedig más iskolának ajánlják fel, ahol annak örömmel hasznát vennék.

A csapatmunka eredményeként gyorsan kiürült a kamion. Jobbról Hédl Evelin, a Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, aki közvetítő szerepet játszott az újabb nagy mennyiségű adomány érkezésében

A komfortosabb oktatási körülményeket elősegítő eszközök mellett a lakosság számára különböző ruhaneműk, cipők, játékok, poharak, monitorok, betegágyak is érkeztek. Az adományok szétosztásra kerülnek, melynek időpontjáról a lakosságot értesíteni fogják.


Az eszközök tárolására Zirc Városi Önkormányzat a Művelődési Ház épületét bocsátotta a rendelkezésünkre, mely óriási segítséget jelentett a számunkra – hangsúlyozta Hédl Evelin, aki ezúton is köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik segítségükre voltak a bepakolásnál.


Kelemen Gábor