Nyolc új véradó is volt a diákok között


Másodszor került sor a városunkban működő két középiskola közös véradására. Összesen tizennyolc diák nyújtotta karját ismeretlen embertársainak.


A Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete tavaly ősszel állt elő a kezdeményezéssel, hogy a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a PSZC Reguly Antal Szakképző Iskolája és Kollégiuma együtt, egy helyen adjon vért. Az akció ezúttal is sikeresnek bizonyult, hiszen a két iskolából összesen tizennyolcan adtak a semmi mással nem pótolható folyadékból, amely emberi életeket menthet meg.


Vért adnak a diákok, balról jobbra: Kovács Bence, Szatmári Mirtill, Kovács Noémi, Turner Éva


A szervezett iskolai véradást követően Zirc város lakosait is várta a területi szervezet a Művelődési Házba, s jöttek is sokan a hívó szóra, összesen 42 véradót regisztráltak ezen alkalommal. Magyar Lászlóné Zirc Területi Munkatárs örömét fejezte ki, hogy ennyien megjelentek a véradáson, azt pedig különösképp örömtelinek nevezte, hogy a diákok között nyolc új véradóval is találkozhattak. Ők átvehették a „tűzkeresztségért” jól megérdemelt emléklapjukat a Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezetétől és az OVSZ Veszprémi Vérellátótól.


A szervezők minden véradót vendégül láttak egy kis finomsággal, és a márciusi jeles napokra is gondoltak: a hölgyeknek egy-egy masnival átkötött barkaágat ajándékoztak Nőnapra, a közelgő nemzeti ünnep előtt tisztelegve pedig horgolt kokárdákból is vihettek haza a véradók.


A PSZC Reguly Antal Szakképző Iskolája és Kollégiuma részéről Sebestyén Zoltánné fejlesztő-pedagógus működött közre a szervezésben, s kísérte el a diákokat, míg a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói Balázsné Györek Zsuzsanna igazgatónővel érkeztek, aki diákjaival együtt adott vért, már nem először mutatva példát.


Kelemen Gábor