A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

A nyáron is figyelték, keresték, hol van szükség a segítségre


Tevékenyen telt az elmúlt időszak a zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász számára. Rászoruló gyermek táboroztatását, iskolakezdését segítették, hogy szebb legyen a vakáció, és könnyebb az iskolatáska. Ulrich Józsefné csoportvezető számolt be az eseményekről.


A támogatások nagy részét eredményes pályázatok útján tudta biztosítani a zirci karitatív csoport. A Veszprém Főegyházmegyei Karitászhoz benyújtott pályázaton 60 000 forint értékű Erzsébet-utalványt nyertek, melynek köszönhetően a június 27. és július 2. közötti hittantáborban olyan gyermekek is részt vehettek, akik a család hátrányos, nehéz anyagi helyzete miatt kimaradtak volna. Ezen kívül a munkájukkal is segítették a tábor működését. A cserkésztábort pedig tartós élelmiszerrel támogatták.


Egy közös segélyakcióból is kivették a részüket: a Vöröskereszt, a Három-hegyi utca lakói, a Rekord Üzletház és a Karitász karöltve vásárolt hűtőszekrényt egy halmozottan súlyos, beteg rászoruló családnak. A csoportvezető ezúton is köszönetét fejezi ki a segítőknek. Sok család számára az iskolakezdés is nehéz anyagi megterhelést jelent, ezért évek óta igyekeznek enyhíteni a kiadásokat.

Erre a célra nyújtottak be pályázatot Zirc Városi Önkormányzathoz, és 158 100 forint vissza nem térítendő támogatásban részesültek. Az összeget a karitász saját forrásból kiegészítette, így a WB-Iron Papír és Írószer üzletben a leadott névsor alapján 36 rászoruló család 63 gyermeke 3000 forint értékben vásárolhatott. Ulrich Józsefné köszöni a bolt dolgozóinak az évek óta tartó együttműködést és segítséget. A rászoruló családokat augusztus 27-én várták a karitász irodájában, ahol – szintén 3000 forint értékben – tartós élelmiszer- és mosószercsomagot vehettek át a csoport tagjaitól.

Élelmiszerrel és mosószerrel segítette a családokat a nyár végén a karitász (Fotó: Stúdió KB)


A Veszprémi Főegyházmegyei Karitásznál az iskolakezdésre is nyújtott be pályázatot a zirci karitatív csoport, és az elnyert 5000-5000 forint értékű Erzsébet-utalvánnyal járultak hozzá a családok kiadásaihoz, amit további taneszközök, ruhák, cipők vásárlására költhetnek. A tevékeny nyarat követően sem pihen a csoport, szeptember 8-án reggel nyolc órától szeretettel várják az érdeklődőket irodájukban, ahol használt ruhákat, cipőket, könyveket, ágyneműket lehet válogatni és hazavinni.


Kelemen Gábor