A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Nemzetközi kerékpárverseny halad át Zircen


Rangos kerékpárverseny érinti városunkat április 23-án, szombaton a délutáni órákban.


Galaczi Miklós (Bike-Medic Kft.), a zirci kerékpárszerviz üzemeltetője hívta fel a figyelmünket arra a versenyre, amely Budapestről indul és Pannonhalmán ér célba. Kapcsolata révén lehetőségünk nyílt arra is, hogy megkérdezzük a befutó főszervezőjét, a Pannonhalmi Kerékpáros Sportklub elnökét, Horváth Szabolcsot, aki érdeklődésünkre elmondta, a tavalyi évben alapították az egyesületet, és életre hívták a Pannonhalma Prológ kerékpárversenyt.

Mindez annyira jól sikerült, hogy idén felkérték őket a kiemelt kategóriás nemzetközi országúti viadalnak számító V4 befutójának a megszervezésére.

A magyarországi bencés központ történelmi belvárosába érkezik a V4 futama (Fotó: pannonhalmaprolog.hu)


Ugyanezen a napon megszervezik a II. Pannonhalma Prológot is, melyre 300 versenyző nevezett be. Horváth Szabolcs munkáját Török Péter társszervező, s mintegy ötven szervező segíti.


A V4-futam a fővárosból indul, Bicske, Mór, Zirc érintésével érkeznek a bringások a célba, a pannonhalmi apátságba. Városunkba Nagyesztergár felől jön majd a mezőny 15 óra után pár perccel. A várható időjárási viszonyok miatt időeltérésre persze lehet számítani, és forgalomkorlátozás is lesz szombat délután. A futamot 20 motoros rendőr kíséri, biztosítja – tudtuk meg.


Érdekesség, hogy a befutó a bencés apátság kapujánál lesz, a dobogót pedig a helyi történelmi hagyományokhoz hűen boroshordókból építik meg. A kivitelezést, a pálya szerkezetének kialakítását Etli Lajos, a Győri Nemzeti Színház kelléktárvezetője segíti. Pannonhalma megújult főterén családbarát programokkal várják az érdeklődőket. Horváth Szabolcs hangsúlyozza, nagyon fontos számukra, hogy a közönség jól érezze magát, kellemes élményekkel feltöltődve térjenek haza.


A V4 verseny díszvendége a kerékpársport ikonjának számító Gilberto Simoni lesz.

Kelemen Gábor