A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Nemzetiségi viseletbe bújtatták a táncosokat


Fellépőruhákkal támogatta a Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola alakulóban lévő nemzetiségi tánccsoportját. A hivatalos átadóra az általános iskola „F” épületében került sor.


A támogató szervezet megjelent képviselőit és az előadással készülő diákokat, felkészítő pedagógusokat Szőnyegi János, a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola igazgató-helyettese köszöntötte. Elmondta, a tánccsoportot alkotó diákok már az óvodában elkezdték tanulni a német nyelvet és a táncot, és azért folyamodott az iskola a nemzetiségi önkormányzathoz, hogy fellépőruhákkal támogassák a csoport működését.


Az iskola német nemzetiségi osztálya, az 1.b – akik magját alkotják a tánccsoportnak – elsőként egy magyar nyelvű téli dalt énekelt, majd német nyelven várták a Mikulást felkészítőik, Mészárosné Gelesz Edina és Szekrényesné Szautner Veronika vezetésével.Hédl József, a Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke örömét fejezte ki, hogy a több rendezvényen sikeresen fellépő óvodai tánccsoport az iskolában is folyathatja tevékenységét, hiszen a tánc és a német nyelv tanulása együttesen jó alapot jelentenek a közösségalkotáshoz. Bizalmát fejezte ki, hogy a ruhák színesítik majd az előadásaikat, és sikereket fognak elérni.


A fellépőruhákat Hédl Evelin, a Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat képviselője – aki egyben Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének is a tagja – és Bittmann Károly, a nemzetiségi önkormányzat alelnöke adta át a gyerekeknek, akik örömmel vették át azokat.


A képen balról Hédl Evelin, Sárközi Réka, Sipos Liza, Hollender Róbert, Bittmann Károly


Burján István iskolaigazgató megköszönte a nemzetiségi önkormányzatnak a segítségét. Az előtte szólókhoz csatlakozva hangsúlyozta a folyamatosságot, ezért is igyekeznek biztosítani a nemzetiségi táncoktatást azoknak a gyerekeknek, akik már az óvodában elkezdték ezt tanulni. Hozzátette azt is, hogy bármilyen kéréssel is fordultak eddig a nemzetiségi önkormányzathoz, az mindig meghallgatásra talált. Szeretnék viszonozni ezt a támogatást, ezt pedig úgy tudják elérni, hogy jól szerepelnek a különböző versenyeken, amire már eddig is több példa volt.


Végül alkalomhoz illően német nemzetiségi táncokkal zárták műsorukat az iskolás gyerekek.Kelemen Gábor