A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

A német nyelv oktatását támogatják


A Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat támogatásának köszönhetően ingyen jutnak tankönyvhöz a német nyelvet tanuló diákok a zirci általános iskolában.


A Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola igazgatója levélben fordult a Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzathoz az intézményben folyó német nyelv oktatásának támogatása érdekében. Szeretnék, ha a német nyelvet tanuló diákjaik jó minőségű, tartós tankönyvekből tanulhatnának. Ehhez szeretnének segítséget, támogatást kérni a Német Önkormányzattól – tájékoztatott Hédl József elnök.


Az iskolában 1-8. osztályig folyik német nyelv oktatása, heti 6 órában. A nyelvszakos pedagógusok által javasolt tankönyvek ára az alsó tagozaton 106 000 forint, a felső tagozaton 182 000 forint, ami összességében 288 000 forintot tesz ki.


A Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy az önkormányzat 2019. évi költségvetéséből 288 000 forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola német nyelvi oktatásához szükséges tartós tankönyvek beszerzésére, így a német nyelvet tanuló diákok ingyen jutnak tankönyvhöz, melyekből már szeptember 1-én meg is kezdhetik tanulmányaikat.