A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Nemcsak táplálék, hanem a szeretet kézzelfogható jele

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia immár hagyományos módon idén nagyböjtben is tartósélelmiszer-gyűjtést szervezett az ország katolikus templomaiban „Tartós szeretet” mottóval.

- A zirci bazilikában a Szent Kereszt Oltárnál helyezhették el a hívek az adományaikat.

Ennek eredményeként 100 kilogramm tartósélelmiszer és 300 000 forint pénzadomány gyűlt össze

– számolt be az újabb eredményes jótékonysági akcióról Ulrich Józsefné, a Zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász csoportvezetője.

Hangsúlyozta azt is, hogy

a templomban összegyűjtött és a pénzből vásárolt élelmiszerek nemcsak táplálékot jelentenek, hanem üzenetet is visznek magukkal, a gondviselő Isten szeretetének kézzelfogható jelét a nélkülöző családokba.

Az asztalon a csomagok tartalma a jótékony húsvéti nyuszival, körülötte pedig a karitász önkéntesei,

balról jobbra: Lukács Józsefné, Fellegi Éva, Gyurkó Jánosné (Fotó: Csombor Mariann)

A zirci karitász csoport tagjai 70 db élelmiszer- és tisztítószer-csomagot készítettek a nehéz körülmények között élő családoknak, egyedül élőknek, amelyeket azóta már ki is osztottak. Meghívták a családokat és a gyermekeiket is, akik a karitász iroda elé, az asztalokra kihelyezett játékok közül válogathattak.


„Ebben a színes forgatagban öröm volt látni a sok csillogó szemű, boldog gyermeket”

– osztotta meg velünk élményét Ulrich Józsefné, aki a karitász csoport nevében ezúton is köszönetét fejezi támogatóiknak: a Vezir-Hús Kft. füstölt kolbász-, a Henkel Magyarország Kft. tisztító-tisztálkodási szer-, a PillerPék Kft. kalácsadománnyal segítette rajtuk keresztül a rászorulókat.


Kelemen Gábor