A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Négy napig zarándokolnak a szeretet útján


Zirc városát is érinti a Katolikus Karitász megalakulásának 90., újjáalakulásának 30. évfordulója alkalmából szervezett gyalogos zarándoklat.


A zarándoklat célja egyfajta hálaadás a Karitászért, önkénteseiért, a szeretetszolgálatot végzőkért, a rászorulókért, és hogy a „szeretet útját” járva közösen imádkozzanak és elmélkedjenek a másokat szolgáló szeretetről. A 90 km-es zarándoklatot végigjáró „alapcsapat” húsz főből áll, melyet a Karitász-hálózat munkatársai, önkéntesei alkotnak, azonban mindenkit szeretettel hívnak és látnak, bárki csatlakozhat az egyes szakaszokhoz.

A négynapos zarándoklat Székesfehérvárról indul június 30-án és Homokbödögén ér célba július 3-án. Zircet a két közbülső napon érintik, július 1-jén, csütörtökön Bakonynána a célállomás, és ezen a napon kerül sor egy szentmisére a zirci bazilikában 18.00 órai kezdettel. A Zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász csoport fogadja a zarándokokat a ciszterci zarándokszálláson, vacsorával látja vendégül őket és reggelit is készít számukra másnapra. Július 2-án, pénteken, a Bakonynána és Bakonybél közötti szakasz alkalmával megpihennek városunkban, várhatóan a dél körüli órákban érkeznek és a Szent Bernát Idősek Otthonában ebédelnek.


Az útvonal általában földúton vagy gyenge forgalmú közúton halad. Ajánlatosnak tartják a testben és lélekben történő felkészülést, de aki nem szeretne zarándokolni, azt a szentmisén is szeretettel látják a szervezők. A zarándoklatra jelentkezni június 28-ig lehet egy űrlap kitöltésével, mely erről a linkről érhető el minden további információval és elérhetőséggel.


Kelemen Gábor