A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Nagy költők és a fűzfapoéta


Harmadik alkalommal szervezte meg a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ és a Zirc Városi Nyugdíjasklub a „Ki Mit Tud?” vetélkedőt nyugdíjas korosztály számára.


A rendezvénynek a Békefi Antal Városi Könyvtár közművelődési klubterme adott helyet, a résztvevőket és a közönséget Pék László, a nyugdíjasklub vezetője köszöntötte. Sajnálatát fejezte ki az alacsony részvételi arány miatt, pedig mint mondta, meg lett hirdetve a vetélkedő a tévében.


Ezért aztán még nagyobb megbecsülés illeti azokat, akik eljöttek ezen a késő téli fagyos délutánon, és színpadra léptek produkciójukkal. Volt, aki több műfajban is megmutatta tudását, hallhattunk énekeket Békefi Antal népdalgyűjtő hagyatékából, slágert Koncz Zsuzsa után szabadon, nagy írók, költők sorait tolmácsolták az előadók a közönség felé, verset szavaltak arról, hogy milyen is az élet „60 felett”.


Vadász Józsefné rendszeres résztvevője a vetélkedőnek, énekelt és verset is mondott


A zsűri részéről Nagyné Fáró Katalin, a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ vezetője értékelt. Hangsúlyozta, hogy nagyon sok értéket képviselnek a szépkorúak, nyugdíjasok, amit jó lenne, ha tovább tudnának adni nekünk, számára mindig élményt jelent hallgatni őket. Ezen az alkalmon ugyan kevesen voltak, de örömét fejezte ki, hogy a fellépők által sikerült életben tartani a vetélkedőt.


A legeredményesebb résztvevő, Vadász Józsefné két személyre szóló vacsorajegyet vehetett át a szervezőktől, melyet a Jeskó Panzió ajánlott fel. Emléklappal és a Segítő Kezek Háza díszpárnájával jutalmazták Horváth Lajosnét és Felföldi Dávidot, aki még messze van a nyugdíjas kortól, de megjött a kedve a szerepléshez, s a március idusához közeledvén aktuális „Talpra magyart” adta elő.


Kölcsönösen adtak és kaptak: Horváth Lajosné mutatja Nagyné Fáró Katalinnak azt a könyvet, melyet gyermekeitől kapott, s amelyből felolvasott ezen a délutánon. Balról: Takács Józsefné zsűritag


Meglepetésre egy ráadásszám is elhangzott, Pék László – „fűzfapoétának” nevezve magát – egy régen írt versét olvasta fel, mely szeretett városáról, Zircről szól, címe: „El nem szakadó köldökzsinór”.


A hölgyek mellett az urak is kedvet kaptak a szerepléshez: Pék László és Felföldi Dávid előadása


Kelemen Gábor