A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Munkaerő-felmérés és a lakosság utazási szokásai


A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre Zircen, a korábbi évek gyakorlatának megfelelően.


A válaszadásra kijelölt háztartások kiválasztása véletlenszerű mintavétellel történik az ország különböző településein. Az összeírási munkát a Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik.


A járványügyi helyzetre való tekintettel az adatszolgáltatóknak felajánlják a telefonon keresztüli válaszadást, valamint egyes adatgyűjtések esetében kérik, hogy a kérdőívek interneten történő önkitöltési lehetőségét részesítsék előnyben az érintettek.


Az adatgyűjtés két témát érint, havi rendszerességgel történik munkaerő-felmérés, a lakosság utazási szokásairól pedig negyedéves gyakorisággal, áprilistól januárig gyűjtenek adatokat.


Fontosnak tartják a válaszadást, hiszen az adatfelvételekből származó eredmények nélkülözhetetlenek a társadalom jellemzőinek feltérképezésében. Az eredményeket név és egyedi adatok nélkül, összesített statisztikai táblázatokban közlik majd a felmérés készítői.


Köszönjük, hogy részvételükkel segítik a Központi Statisztikai Hivatal munkáját!

Kelemen Gábor