A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Mozgalmasan kísérték végig a vajaspánkó útját


A Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde az idei évben is megszervezte a Hangyaboly Sportnapot, három év után újra a térség óvodáinak részvételével. Az Alkotmány utcai sporttelepen egy orosz népmesét, a Vajaspánkót elevenítették meg a program résztvevői.


A járványhelyzet miatt egy alkalom elmaradt, tavaly pedig házi sportnapot rendezett a zirci óvoda. Az újra az „eredeti forgatókönyv” szerint, a térség óvodáinak részvételével megvalósuló rendezvényen Kovács Mónika, a szervező intézmény vezetője köszöntötte az egybegyűlteket, különös szeretettel üdvözölte a vendégóvodákat.

A házigazdák tíz csapata mellett ezúttal Csetényből, Dudarról, Nagyesztergárról és Borzavárról érkeztek csoportok.
Immár hagyományosan egy mese cselekménye köré építették ki a pályát.

Az idei megnyitó azonban rendhagyó volt, hiszen a választott népmese, a Vajaspánkó jelenetét a gyermekek nagy örömére elő is adták az idei sportnap szervezői, Kiss Pálné és Altmann-Brevics Terézia óvónők. Remek hangulatot teremtettek és a bemelegítés is megtörtént a mozgalmas szabadtéri színház során, hiszen a tésztadagasztásba a gyerekeknek is be kellett segíteniük, majd zenei aláfestéssel táncra is invitált valamennyi résztvevőt a mesebeli öregember és az öregasszony.


De aztán elszundikált a házaspár, s a vajaspánkónak egyszer csak nyoma veszett. A csapatok együttes erővel utána eredtek, és az egyes állomásokon különböző kihívások vártak rájuk. Kézről kézre járatták a sárga gömböt, nyuszikként ugráltak a fűben, kikerülték az erdő akadályait, menekültek az ordas farkas elől, hogy aztán – itt a vége, fuss el véle – célzó ügyességükről is tanúbizonyságot téve a róka szájába juttassák a „barnára sült” vajaspánkót.


A legkisebbek is ügyesen és kitartóan teljesítették a rájuk váró feladatokat, majd akinek kedve tartotta, futott egy kört a pálya körül, legurult a domboldalról, megpihent egy kicsit a fűben.


Az árnyas ligetben várt a gyerkőcökre a jól megérdemelt frissítő, a folyadék mellett gyümölccsel is készült az óvoda, a Zirc-Coop Zrt. jóvoltából pedig egy-egy müzliszeletet is átvehetett valamennyi résztvevő. A szervező intézmény egy házilag elkészített éremmel díjazta a csapatok részvételét, sárga színe jelezte, hogy ezen a sportnapon mindenki győztes.Kelemen Gábor