A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Mobiljeggyel vehetők igénybe a Volánbusz járatai


A járványügyi helyzetre való tekintettel, az utasok és az autóbusz-vezetők védelmében hozott új, rendkívüli intézkedés értelmében március 23-tól készpénzmentessé vált a jegyvásárlás a Volánbusz valamennyi járatán.


A Volánbusz Zrt. és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. közös sajtóközleményt adott ki, melyben tudatták, hogy a közöttük létrejött megállapodás alapján az autóbusz-közlekedési társaság valamennyi helyközi járatán megszűnik a készpénzzel történő jegyvásárlás és applikációban történő jegyvásárlásra nyílik lehetőség a járványügyi helyzetben.


Ezzel egyidőben a társaság minden helyi, országos, regionális és távolsági járatán felfüggesztette az első ajtónál történő felszállást, a járművezetőket pedig szalagkordonnal határolják el az utastértől.


Tájékoztattak arról is, hogy az elektronikus jegyek ára megegyezik a hagyományos, papíralapú jegyekével. A teljes árú jegyek mellett elérhetők lesznek az 50 és 90 százalékos kedvezménnyel válthatók is. A mobilalkalmazásban nem választhatók ki az indulási és célállomások, a helyközi járatokra szóló jegyeket az indulási és érkezési állomás közötti kilométer-távolság kiválasztásával lehet megvásárolni. Az adott távolsághoz tartozó adatok – az indulás és az érkezés helyét beírva – a menetrendek.hu rendszerében találhatók meg, amely az applikációból közvetlenül is elérhető.


A mobilalkalmazás segítségével a jegy bárhol, bármikor megvásárolható, akár közvetlenül a járat indulása előtti is

– áll a közleményben.


Az alkalmazások elérhetők a cikkünk végén található, szintén a Volánbusz által kiadott hirdetményben és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. honlapján is. A jegyvásárlás során az utasnak meg kell adnia az utazásához használni kívánt járat tervezett indulási időpontját. A menetjegyet a felhasználó egyenlegéről vagy a bankkártyája segítségével tudja kifizetni.


A jelenlegi helyzet miatt bevezetett mobiljegy-vásárlási rendszer további alkalmazásának lehetőségéről a rendkívüli időszakban szerzett tapasztalatok függvényében döntenek.


Mint arról már korábban hírt adtunk, március 25-én, szerdán a tanszüneti menetrend lép érvénybe a társaság járatain.További információk az utasok számára: volanbusz.hu/koronavirus


A mobiljegy vásárlásához szükséges alkalmazások ITT