A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Minisztériumi kitüntetésben részesült a Szín-Vonal Alapfokú Művészeti Iskola Tehetségpontja


Az elismeréshez a zirci tagintézmény is nagymértékben hozzájárult


Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Nemzeti Tehetség Program keretében a „SZÍN-VONAL A MŰVÉSZETOKTATÁSBAN, TEHETSÉGGONDOZÁSBAN TEHETSÉGPONT” részére kiemelkedően eredményes tehetséggondozó tevékenysége elismeréseképpen a „BONIS-BONA A NEMZET TEHETSÉGEIÉRT” Kiváló Tehetséggondozó Díjat adományozta.


Az elismerő oklevelet Baranyai Zoltánné, a Szín-Vonal Alapfokú Iskola igazgatója vette át a Nemzeti Múzeumban megrendezett ünnepségen Balog Zoltán minisztertől. Az intézmény vezetője hivatalunkhoz címzett tájékoztató levelében megjegyezte,

az elismerés elnyeréséhez nagymértékben hozzájárult a zirci tagintézményt vezető Gurobi Bernadett tehetséggondozó munkája és a zirci diákok sikere.


A Tehetségpontot az iskola és az iskolát fenntartó alapítvány hozta létre, az általuk elnyert díj pedig első ízben került átadásra szervezetek részére.

Az iskola igazgatónője, Baranyai Zoltánné és az iskolát fenntartó alapítvány vezetője, Igaz Sándor a Nemzeti Múzeum lépcsőjén, a díjátadó ünnepséget követően (Fotó: Facebook/Zirciszinvonalasok)

A kiváló minősítéssel rendelkező „SZÍN-VONAL A MŰVÉSZETOKTATÁSBAN, TEHETSÉGGONDOZÁSBAN TEHETSÉGPONT” országos és regionális hatáskörrel működik.

A környezetében levő három város – Tapolca, Zirc, Badacsonytomaj – és harminc kistelepülés általános iskolás tanulóinak alapfokú művészetoktatását biztosítja képző- és iparművészeti ágon. Középiskolás, illetve egyetemre került diákjainak fejlődését nyomon követi, mentorként bevonja őket a tehetséggondozó munkába.


Művészetoktatási, tehetséggondozási gyakorlatuk országos terjesztésű kiadványaik, az országos szakmai konferenciák, a közmédiában történő bemutatás, hazai és nemzetközi szaklapok publikációi által ismert. Országos hatókörű tehetséggondozó rendezvényeik mindenki számára elérhetők.

A magas szintű kitüntetéshez a zirci tagintézmény is nagymértékben hozzájárult (Fotó: archív)


A tehetségpont előadások, kiállítások keretében számos országos szakmai konferencián és a Magyar Művészetoktatásért Országos Szakmai Szervezet szakmai összejövetelein is bemutatta eredményeit.


Az intézmény tanulóinak kiállításait több fővárosi és vidéki helyszínen is meg lehetett tekinteni, így például a Budai Várban, a Nemzeti Színházban, Veszprémben, Várpalotán. Tanítványaik rendkívül eredményesen szerepelnek a miniszter által meghirdetett országos művészeti, tanulmányi versenyeken, képzőművészeti pályázatokon.


Tudásmegosztó műhelyfoglalkozásokat tartanak, országos szervezésű művészeti tanulmányi versenyükön már több ezer tanuló mérhette össze tudását. Jó gyakorlataikat – melyből nyolc akkreditált – minősített referenciaintézményként is közreadják.


Kelemen Gábor