A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Mikuláskor érkezett a vöröskereszt Jó Tündére

Száz családnak szerzett örömet a Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete karácsony előtti jótékonysági akciója során. A csomagokat Mikulás napján osztották ki.


Magyar Lászlóné területi vezető örömét fejezi ki, hogy az idei évben is meg tudták tartani a csomagosztást.

Támogatóik adakozó szelleme a válsághelyzet ellenére sem hagyott alább, aminek köszönhetően ezúttal is segíthettek a rászoruló zirci családoknak, egyedül élőknek.


Mindenekelőtt kiemeli az anonimitása miatt „Jó Tündér”-ként elhíresült adományozót, akinek a jótékonyságára már kilencedik éve számíthatnak a nehezebb körülmények között élők. Az „éj leple alatt” ezúttal nyolcvan szép csomagot és egy üzenetet hagyott maga után, melyben Istennek fejezi ki háláját azért, hogy lehetőséget kapott a másoknak történő segítségnyújtásra.


A dobozokban egyenként mintegy kilencezer forint értékű tartós élelmiszer, készétel, édesség lapult meg – tudtuk meg a területi vezetőtől, aki sorolja a további támogatásokat: Kajtár Sándor felsőperei egyéni vállalkozó, őstermelő savanyú káposztával bővítette a csomagok tartalmát, és a vöröskereszt részesült a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ által fogadott nagy értékű Henkel-adományából is, amely egy másik zirci tündér nemes cselekedetét dicséri.

Tóth László önkéntes átadja a csomagot Horváth Mariann részére. Jobbról Magyar Lászlóné területi vezető

A vöröskereszt immár hagyományosan a város szociális intézményeivel, szervezeteivel összehangoltan szervezte meg jótékonysági akcióját. Önkénteseik segítségével december 6-án délelőtt tíz és délután három óra között adták át a csomagokat a Művelődési Ház előterében.


Magyar Lászlóné egy korábbi önkéntes munkájukról, a Penny Marketnél végzett élelmiszergyűjtési akcióról is beszámol,

melynek eredményeképpen húsz csomaggal ki tudták egészíteni a tündéri adományt, így összességében száz zirci család karácsonyát tették szebbé.


Kelemen Gábor