A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Mesebeli hópelyhek, dalcsokrok, angyali ajándékok

Karácsonyi műsorral kedveskedett a Zirci Önkormányzati Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központja a Zircen és a környékben élő rászoruló családoknak. Az intézmény Jézuskája játékokkal szerzett örömet a gyerekeknek, és a felnőttek is csomagot vehettek át a földre szállt angyaloktól.


A rendezvénynek a Városháza adott otthont, a vendégeket Koós Kata, a szervező Zirci Önkormányzati Szolgáltató Központ intézményvezetője köszöntötte. Örömét fejezte ki, hogy

ilyen szép számmal elfogadták a meghívást. Az ünnepélyes keretek között meg is ragadta az alkalmat, hogy köszönetet mondjon munkatársainak egyrészt a szervezőmunkáért, másrészt pedig a pályázatért, aminek köszönhetően ennyi ajándékot tudnak kiosztani a családoknak.


Balogh Beáta karácsonyi éneke nyitotta a műsort,

majd a második számnál több gyermek is bátran színpadra lépett és együtt daloltak, táncoltak, tapsoltak az előadóval.

Szakács Ildikó a tőle megszokott bensőséges előadásmóddal érintette meg a családok szívét, és meséjével elhozta a várva várt havazást, hiszen nincsen szebb a fehér karácsonynál. Majd gyermekektől érkezett ajándék: a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola zeneiskolás növendékei fúvós dallamokkal tették hangulatosabbá az estet Karácson Zoltán művészeti vezetésével. Zárásként a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde óvodapedagógusainak énekkara következett, akik csengettyűt is megszólaltattak a dalcsokrukban,

a „Kis karácsony, nagy karácsony”-t pedig együtt énekelték a közönséggel


A műsort követően név szerint szólították a gyerekeket, felnőtteket, és az intézményi munkatársak a jókívánság kíséretében átadták a csomagokat.

Az ajándékozás a Magyar Élelmiszerbank Egyesület jóvoltából valósult meg, a szociális intézmény által benyújtott pályázat eredményességét a teremben hosszan elnyúló ajándékcsomagok bizonyították.
A szervezők – szeretetük ünnepén – pogácsával, meleg teával is vendégül látták a családokat.


Kelemen Gábor