A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Meleg ebéd a rászorulóknak


Karácsonyi hangulatot idéző zene, meghitt és szeretetteljes hangulat fogadta a meghívott rászoruló családokat és egyedül élőket a karácsonyi díszbe öltöztetett Békefi Antal Városi Könyvtár Művelődési Ház és Stúdió KB Alkotmány utcai épületének nagy termében.


Az Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász, az Erdélyi Baráti Kör Egyesület és a Bakonyi Finn Baráti Kör közös összefogással egy jó és nemes kezdeményezésének részesei lehettek azok, akik elfogadták a meghívást december 3-án, szombaton délben egy gulyásleves ebédre. Negyvenöt család, százhúsz fővel személyesen kapott meghívót a szervezőktől.

Készül a meleg ebéd a rászorulóknak a Művelődési Ház udvarán (Fotó: Sztana Éva)


Sokan már a megadott időpont előtt megérkeztek. Meleg tea és kellemes beszélgetés mellett várták meg a déli harangszót.


Huszár G. Lőrinc ciszterci plébános atya köszöntötte az egybegyűlteket adventi gondolatával, az étel megáldásával és közös asztali áldással. Ujvári Ivett „Völgyi János: A fény felragyog” című versének szavalata után fogyasztották el a vendégek a meleg gulyáslevest. Azoknak a családtagoknak, akik nem tudtak eljönni, ételhordóban elvitték a hozzátartozók. Volt, aki előre jelezte, hogy szívesen elfogadja a meghívást, de nem tud eljönni, Neki kiszállítottuk. Senki sem sietett haza, mert jó volt ott lenni. Mindenki kapott a jó szó mellé szaloncukrot, csoki Mikulást, almát – számolt be a jótékonysági akcióról Ulrich Józsefné, a Katolikus Karitász zirci csoportjának vezetője.


A szervezők köszönik a támogatást a Vezir-Hús Coop Kft-nek, a Zirc-Coop Zrt-nek, a Piller Pék Kft-nek, Máj Jánosnak, Hannich Gyulának (Olaszfalu), valamint a segítséget a Békefi Antal Városi Könyvtár és Művelődési Háznak és a „Zirci Városüzemeltetés” Nonprofit Kft-nek.

Kelemen Gábor