A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Megyei kitüntetésben részesült a zirci sportlövő


Mihályfi Vendel a sportlövő szakág szövetségi elismerését vehette át Veszprémben, a Megyeházán megtartott sportdíj-átadó gálán.


Büszkeség városunknak, hogy képviseltetve volt a megyei díjátadó ünnepségen, mégpedig egy fiatalember, Mihályfi Vendel által, aki rövid idő alatt olyan eredményes tevékenységet fejtett ki a zirci lövészklubban, amelyet elismerésre méltónak találtak megyei szinten is.


A kitüntetést Vörösmarty Évától, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnökétől vehette át a sportlövő a Megyeháza Szent István-termében, egy szépen feldíszített fenyő közelségében.Mihályfi Vendel 2003-ban született, s kilenc éves korában ismerkedett meg a sportlövészettel nagyapja bátorítására. A családias hangulatú házi versenyeken korhatár alattiként is lehetőséget kapott a megmérettetésre, az így elért eredményei önbizalmat adtak a folytatáshoz. Megnyerő modorával, sajátos humorérzékével, a csapatmunkához való pozitív hozzáállásával kivívta klubtársai tiszteletét és megbecsülését. A kisfiúból a baráti légkörű edzéseken, a feszültséggel telt versenyeken és az évek múltával egyre rutinosabb lövő vált.


Méltatásában elhangzott, hogy többször szerzett megyebajnoki címet, ezen kívül regionális kupát is. Legnagyobb sikerét 2017-ben a sportlövő diákolimpia országos döntőjében érte el, ahol az egyéni és a csapatversenyben is első lett, s elnyerte a legeredményesebb versenyzőnek járó vándorserleget, melyet Varga Károly olimpiai bajnok sportlövő alapított.Mihályfi Vendel immár középiskolásként folytatja szeretett sportágát, a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola diákja. Eredményeiben elévülhetetlen érdeme van edzőjének, Varjas Józsefnek, az utánpótlás-nevelést biztosító klubvezetésnek és szüleinek, akik messzemenőkig támogatják a fiatalember pályafutását.


A klubvezetés is elkísérte a sportlövőt a díjátadóra. Balról: Bittmann-né Wittman Orsolya ügyvezető, dr. Mihályfi István édesapa, a klub elnökségi tagja, Mihályfi Vendel és Varjas József elnök, felkészítő edző


Mihályfi Vendel további érdeme, hogy mindössze tizenöt évesen nyerte el azt a díjat, amelyet rendre olyanok kapnak, akik hosszú ideig ténykednek egy-egy sportág képviseletében. A zirci sportlövő élő példája annak, hogy rövid idő alatt is el lehet érni olyan eredményeket, melyekre magasabb szinten is felfigyelnek. Egy kisváros légpuskás lőteréről el lehet jutni a Megyeházáig.


Kelemen Gábor