A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Megyei kitüntetésben részesült Vintze Regina

A zirci sportlövő, a Komárom VSE versenyzője szövetségi kategóriában kapott elismerést Veszprém megyétől egész éves kiemelkedő teljesítményéért.


A Veszprém Megyei Sportdíj-átadó Gálára hagyományosan a Megyeháza Szent István termében került sor, a vendégeket Molnár Péter, a Veszprém Megyei Sportszövetség elnöke köszöntötte, ünnepi beszédet Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke mondott.


Vintze Regina méltatásában felsorolták az idei kiemelkedőbb eredményeit: tagja volt az ifjúsági Európa-bajnokságot nyert magyar csapatnak és az egyiptomi világbajnokságon is képviselte hazánkat. Az ifjúsági Országos Bajnokságokon egyéniben ezüst- és bronzérmet is szerzett, csapatban pedig saját korcsoportja mellett a juniorok között is felállhatott a dobogó legmagasabb fokára. A lengyelországi junior Európa-bajnokságra is kvalifikálta magát. Újabb és újabb egyéni csúcsokkal múlta felül korábbi teljesítményét a különböző versenyeken.

A sportlövőt egy eszéki verseny elszólította az ünnepélyes pillanatoktól, a díjat távollétében édesapja vette át. Középen édesanyja, balról korábbi edzője, Varjas József, aki jelölte őt a kitüntetésre – mindannyian büszkék rá

Vintze Reginát jóleső érzéssel töltötte el, hogy gondoltak rá a jelöléssel és elismerték a teljesítményét.

Útban volt Horvátország felé, amikor méltatták őt a Megyeházán. Jól sikerült számára az eszéki verseny, az első nap új egyéni csúccsal került be a junior döntőbe, ahol a hatodik helyen zárt. Ezt megelőzte még egy zágrábi és egy belgrádi viadal is. A szerb fővárosban nehezítette a dolgát, hogy új fegyverrel kellett céltábla elé állnia, eredményként könyveli el, hogy négy köregységgel sikerült felülmúlnia előző napi teljesítményét.


Azt mondja, lesznek még edzések, de azért az év hátralévő részét a pihenésnek szenteli, hogy aztán

az új évben újult erővel állhasson céltábla elé, már az EB-re való kvalifikáció jegyében.

A megyei kitüntetéssel a zirci Városházán – virág is fogadta őt Horvátországból hazatérvén

Kelemen Gábor