A megyében az első Alma-patikát adták át Zircen


Az Alma Gyógyszertárak Referenciapatika Programja 2018-ban indult azzal a céllal, hogy az Alma-hálózat patikáinak egy speciális üzletmodell szerint adjon új funkciót. A modernizálás legújabb állomásaként a zirci Szent Hubertus Gyógyszertár is megújult és átadásra került a város díszvendégei körében.– A 2018-as Alma Referenciapatika Program indulását megelőzően hosszas kutatómunka során kezdtük meg az alapok lefektetését. A vásárlóink igényeire koncentráltunk, emellett feltérképeztük a nyugat-európai trendeket is, de alapvetően saját, több évtizedes tapasztalatainkkal felvértezve vetettük magunkat a munkábamondta nyitóbeszédében dr. Lázár Szabolcs, a Patika Management Kft. ügyvezető igazgatója.


A modernizálás során a letisztult patikabelsőt és a szabadpolcokat úgy alakították ki, hogy közben az Almára jellemző barátságos hangulat ugyanolyan hangsúlyos maradjon, mint amit a vásárlók már megszoktak az elmúlt évek során. Áttekinthetőbben helyezkednek el a vény nélkül elérhető termékek, amik segítik a betegeket a választásban.Dr. Mile Imre gyógyszertárvezető, szakgyógyszerész méltatta a közös munkát, és hangsúlyozta: szeretné, ha mindenki örömére szolgálna az új patika Zirc belvárosában. Elmondta, hogy a huszonnyolc éves múltra visszatekintő Szent Hubertus Gyógyszertárat kevesebb mint egy év alatt sikerült átköltöztetni új helyére. – Szép útnak vagyunk a végén, és egy másik szép útnak az elején. Bízom benne, hogy a zirci Alma Referenciapatika – amely egyébként Veszprém megyében az első – még sok-sok társat fog itt találni és nagy megelégedésére fog szolgálni a megye lakosainak – tette hozzá.


Dr. Horváth-Hutás Tamás régióvezető tiszti főgyógyszerész beszédében kiemelte: amikor ő kezdte a hivatását gyakorolni, a gyógyszertárt a tisztaság, a nyugalom és a biztonság fogalmához társították – ám változnak az idők, és felmerül a kérdés, hogy ezek az értékek napjainkban is megőrizhetők-e. Ha azonban azt látja, mint a zirci patika esetében is, hogy a vásárlók ilyen környezetben szerezhetik be az egészségük megőrzéséhez vagy a gyógyuláshoz szükséges cikkeket, és az „élményközpontú gyógyszertárhoz” mindeközben a tisztaság, a biztonság és a nyugalom is társul, akkor véleménye szerint jó irányban halad a világ.


A gyógyszertár átadásán, balról: dr. Horváth-Hutás Tamás régióvezető tiszti főgyógyszerész, dr. Lázár Szabolcs, a Patika Management Kft. ügyvezető igazgatója, dr. Mile Imre gyógyszertárvezető és Ottó Péter polgármester


Ottó Péter polgármester beszámolt róla, hogy Zircen eddig három gyógyszertár ünnepélyes átadásán lehetett jelen, ami azt jelenti, hogy egy olyan területről van szó, amelynek a dinamikus fejlődését éljük meg, ahol a területen dolgozó vállalkozások arra törekszenek, hogy minél magasabb színvonalú szolgáltatást tudjanak nyújtani, minél több elégedett vásárlóval legyenek gazdagabbak. Úgy látja, hogy nagyon komoly piaci verseny van ezen a területen is, akár a Forma-1-ben, fej-fej mellett száguldanak a versenyzők, és ebből a versenyből Zircen is a lakosság profitálhatja a legtöbbet.


A beszédeket követően az ünnepélyes szalagátvágásra került sor, majd az ügyvezető igazgató meglepetésként egy oklevelet nyújtott át a gyógyszertárvezetőnek, amely elismeri, hogy a zirci Szent Hubertus Gyógyszertár megfelel az Alma Referenciapatikák által garantált, magas szintű szakmai kiszolgálásnak és széleskörű választéknak.


Az Alma Gyógyszertárak egy országos patikahálózat, ami közel 260 Alma Gyógyszertárral rendelkezik országszerte. 2018-ban indított Alma Gyógyszertárak Referenciapatika Programjával a hálózat patikáinak szerepét kívánja megújítani, és olyan átlátható rendszerben működtetni, ami a változó vásárlói igényekhez megfelelően alkalmazkodik. Az Alma Gyógyszertárak hosszútávú célkitűzései között szerepel, hogy 2019 végéig országos lefedettséget érjenek el az új koncepcióval, és így minél több helyen várják majd modernebb környezettel a vásárlókat.


Fotók és információk: Alma Gyógyszertárak