A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Megváltozott a közlekedési rend a zirci kórháznál


A Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet értesíti a betegeit, a hozzátartozókat és a város lakosságát, hogy a Krónikus Belgyógyászati Osztály új épületszárnya elkészült, ezzel egyidejűleg a közlekedési rend is megváltozott.


Az épület főbejárata áthelyezésre került a park felőli oldalra, az épülethez tartozó parkolók a parkban kerültek kialakításra, melynek következtében július 29-től változások álltak be a közlekedés rendjében. Az épület megközelítése gyalogosan és gépjárművel egyaránt a Kórház utcai kapun keresztül történik, az osztályra az épület új főbejáratán át lehet bejutni. A betegszállítás és a mozgáskorlátozottak bejárata az új épületrész keleti oldalán lévő bejáraton át, az alagsorból liften keresztül történik az első emeleten lévő osztályra. A József Attila utca felőli bejárat a gépjárműforgalom elől zárva lesz, a belső udvar megközelítése a gyalogosforgalom számára továbbra is szabad marad. Az élelmezés gépjárművel történő megközelítését a Kistérségi Járóbeteg Központ melletti parkoló igénybevételével ajánlják.


Az új épületszárny elkészülésével egyidejűleg a kórházhoz tartozó park felújítása és a Kálvária kerttel történő egybenyitása is megtörtént. A halotthűtő és az elhunytakkal történő ügyintézés az új épületszárny alagsorában került elhelyezésre. Amint az időjárás engedi, megtörténik az új park növényekkel való beültetése, ezáltal az újonnan kialakított sétányok és pihenők is a betegek és hozzátartozóik kényelmét, komfortérzését szolgálják.


A kórházi vezetés bizalmát fejezi ki, hogy az intézmény újabb fejlesztése, szépítése elnyeri a lakosság és a betegek tetszését, a minőségjavulás segíti a gyógyulásukat, pihenésüket.

(kg)