A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Megnyílt a víziközmű-szolgáltató az iskolások előtt


Nyílt napot tartott a Bakonykarszt Zrt. a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Köztársaság utcai telephelyén, az oktatási intézmény alsó tagozatán. Az eseményen városunk önkormányzata is képviseltette magát.


Radács Attila, a Bakonykarszt Víz- és Csatornamű Zrt. műszaki igazgatója hangsúlyozta, fontosnak tartják a szemléletformálást a gyerekek körében. Pályázati támogatás eredményeként a megye négy oktatási intézményében tudtak bemutatót tartani, közöttük a zirci általános iskolában. Kiemelte, hogy mindenhol nagy érdeklődés mutatkozik, kérdéseket tesznek fel a diákok a munkatársaknak, ők pedig pozitív visszajelzéseket kapnak, Zircről is.


Tematikus napot tartottak az iskolában, teljes képet adva a víziközmű-szolgáltatásról.

A vízellátástól kezdve a szennyvíztisztításon át a laboratóriumi vizsgálatokig minden szegmensbe bepillantást lehetett nyerni. Forgószínpadszerűen járhatták végig az osztályok a standokat, megismerhették a munkaeszközöket, beülhettek a markológépbe, és egy kis ajándéktárggyal is gazdagodhattak, ha helyes választ adtak a szerencsekerék játék kérdéseire.


Örömmel vette a társaság, hogy Ottó Péter polgármester is elfogadta a meghívást az eseményre, végig is kalauzolták városunk vezetőjét az egyes állomásokon, tájékoztatást adva a használt eszközökről, alkalmazott módszerekről. A bejáráson részt vett Fazekas Csaba gazdasági igazgató, a Zirci Üzemmérnökség részéről Renkó Péter üzemmérnökség-vezető és Koós Máté csatornaszolgáltatási üzemvezető, valamint Kaszás Béla, a Zirci Közös Önkormányzati Hivatal városüzemeltetési osztályvezetője, a társaság zirci igazgatósági tagja.

Radács Attila műszaki igazgató és Ottó Péter polgármester (középen) veszi szemügyre az egyik munkaeszközt


A csatorna gyomrába lehet bepillantást nyerni ezzel a berendezéssel, melyet 1992 óta használ a társaság

Nagyon élvezték a gyerekek, hogy a gépjármű fedélzetéről áshattak egy kicsit az iskola mellett és egy kis játék is várt a diákságra az általános iskola aszfaltos placcán kialakított standokon


Kelemen Gábor