A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Megnyílni a testvér felé


December 15-én – a város ünnepi díszkivilágításával körbeölelt, – gyönyörűen behavazott adventi óriáskoszorún felgyúlt a harmadik gyertya, fényt adva a karácsonyi várakozás időszakának.


A szervező Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB részéről Csaba Lilla köszöntötte az ünneplő közösséget, majd a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde óvodapedagógusai szívet melengető kórusénekkel ajándékozták meg a jelenlévő gyerekeket, felnőtteket, családokat.„Az igazi örömöt akkor tapasztaljuk meg, amikor önmagunktól elszakadunk, és a testvér felé tartunk. Csak az odaadás adja meg nekünk azt a vidám szembenézést a valósággal, azt a szívbeli közelséget mindenkihez, azt a mindenre rávetődő csendes világosságot, amelyet örömnek mondunk"

- mondta ünnepi gondolatai közepette Imrefi Mór plébános atya.


Hangsúlyozta, hogy az öröm útja az önzetlenségen át vezet. Egyet, mást le kell építenünk az életünkben, feloldanunk rabságunkból, restségünkből, mélabúnkból. És abban a mértékben, ahogyan megkísérelünk szabadulni kicsinyes kötöttségeinkből, megérezzük, hogy mégis csak valami erő, valami rejtett elevenség mocorog bennünk. Végül is fölfedezzük ezt magunkban, mint maradék lángot, mint rég hamu alatt szunnyadó parazsat, amely újból lángra kap, mihelyt egy kis levegőhöz jut. Ehhez hasonlít az, ha megnyílunk a testvér felé. A testvérnek tett egyszerű szolgálat az öröm előfeltétele. Szent Erzsébet, a középkor nagy szentje mondta: "Ahol szeretetet vet az ember, öröm sarjad belőle." A plébános ezt követően az óriáskoszorú köré gyűlő közösség örömére meggyújtotta a harmadik adventi gyertyát.Tudósított: Encz Ilona